Pogledajte šta je sve zaplenjeno Darku Šariću!

Među zaplenjenim nepokretnostima, po odluci suda, su brojni stanovi, kuće, parcele, preduzeća, hoteli, akcije, novac...

Osim narko bosu, imovina je oduzeta i njegovoj supruzi Nataši, bratu Dušku, majci Ivanki, sestri Danijeli, bratancima Dariju i Matiji Šarić, kao i Lani Popović kao licu koje je sa njim povezano, navodi se u podacima Ministarstva pravde i državne uprave, dostavljenim Tanjugu.

Od pravnih lica sa kojima je povezan Šarić zaplenjen je Konzorcijum pravnih lica "Maestraltours” doo Budva i "Palic" A.D. Subotica.

Na spisku zaplenjene imovine je i šest stanova u Beogradu, površine 179,56m2, 181,24m2, 115,14m2, 97,91m2 i 76,08m2, zatim dve garaže 25,65m2 i 31,75m2 i porodična stambena zgrada u Beogradu od 411m2 .

Privremeno je oduzeta i garažža u Kragujevcu površine 22,67m2, zatim objekti u Kragujevcu površine 1,77ari, i 13 parcela u Sremskoj Kamenici ukupne površine oko 160 ari.

Privremeno je zaplenjeno i oko dva miliona dinara i 40.000 evra, auto Audi A6
59.123 akcija izdavaoca "Vojvodina" A.D. Novi Sad -hotel Vojvodina Novi Sad, 68.390 akcija izdavaoca UTP "Putnik" A.D - hotel „Putnik“ Novi Sad.

Zaplenjeni su i restorani „Sečuan“, „Lipa“ „Dunavska oaza“ u Novom Sadu, bife „Venac“ i dve trećine sindikalnog odmarališta u Rovinju, zatim apartman na Zlatiboru površine 56,74m2.

Na Paliću su Šariću zapenjeni hoteli "Partija" i "Prezident", zatim "Bečki resotran", i restoran Čantavir".

Direkcija sada vodi brigu i o 25.879.700 akcija preduzeću Mitrosrem iz Sremske Mitrovice i firmi Municipijum S D.O.O.

Zaplenjeno mu je i 100 odsto udela privrednog društva LLP Intermark entertainment group D.O.O.

Pored pobrojanih nepokretnosti, Šariću i njegovoj porodici plenjena je imovina i u Crnoj Gori gde se zbog pranja novca krivični postupak vodi protiv njegovog brata Duška. Po odluci Specijalnog suda u Beogradu zapenjen mu je i jedan stan u Marbelji.

Pokretne stvari i inventar iz zaplenjenih stanova, kao što su luksuzni nameštaj , audio i video oprema, teretane i slike i druge umetnine prodate su ranije na aukciji kako im tokom vremena ne bi opadala vrednost.

O zaplenjenim nepokretnostima stara se Direkcija za upravljanje oduzetom imovinom Ministarstva pravde i državne uprave Srbije, tako što ih mahom izdaje u zakup ili ih je dala na korišćenje državnim ustanovama i organima, dok je novac deponovala kod Narodne banke Srbije.

Sva ova imovina bi mogla da bude trajno oduzeta, kada se okončaju krivični postupci koji se protiv njega vode, za krijumčarenje kokaina i pranje novca. Ukoliko ne bude mogao da dokaže zakonsko poreklo novca i sticanja nepokretnosti imovina će pripasti državi.

Blic, Nadlanu

Pogledajte još