Putin uzvraća Amerikancima: Recipročne sankcije za zvaničnike

A šta o istom Putin misli privatno, kao trenutno najmoćniji čovek na svetu, objasnio je najavom da će otvoriti račun u "Banci Rusija", koja je obuhvaćena američkim sankcijama.

Pošto je rešio da se i sam solidariše sa 33 Rusa kojima je Evropska unija uvela sankcije i zamrzla imovinu, kao i sa onima koje "blokira" Amerika, Putin je pozvao i tajkune da učine isto. On je apelovao na tajkune da plate porez kod kuće, usled bojazni da bi nova runda zapadnih sankcija mogla da pogodi poslovne ljude!

Na sastanku u Moskvi sa najbogatijim ljudima u Rusiji, Putin je rekao da preduzeća "treba da se registruju na ruskoj teritoriji i da plate poreze u matičnoj zemlji".

Rusija će recipročno odgovarati na bilo koje sankcije protiv nje, izjavio je portparol Kremlja, Dmitrij Peskov. Predsednik Rusije Vladimir Putin je ranije danas izjavio da Rusija ne namerava da proširi sankcije.

On je dodao da je agencija "Standard and Poor" snizila kreditni rejting Rusije sa "stabilnog" na "negativno", po "direktivi", a ne iz objektivnih razloga.

SAD i EU su već uvele sankcije jednom broju ruskih zvaničnika. Francuski predsednik Fransoa Oland je jutros saopštio da je lista Rusa kojima su uvedene sankcije proširena za još 12 imena pa ih ukupno ima 33.

Izvor: Vesti online
Foto: Beta, AP/A.Z.

Pogledajte još