Danas suđenje Čanku za tuču

Foto: Dragan Gojić / Beta

U tom incidentu, podsetimo, povređen je Pavle Lešanović iz Beograda.

Prethodno ročište 31. januara bilo je odloženo, jer se Čanak, kako je obrazložio njegov branilac, povredio, a priložio je i preliminarni lekarski izveštaj iz Kliničkog centra Vojvodina i time opravdao nedolazak klijenta, podseća novosadski portal 021.

Na insistiranje Lešanovićevog zastupnika, sudija Tamara Kucurac je predočila da je u nalazu navedena povreda zadobijena prilikom pada.

Sudija je zatim zatražila veštačenje povreda konstatovanih u lekarskom izveštaju, da bi se utvrdilo da li je on bio sposoban da prisustvuje pretresu. Čankov branilac Milan Đukić je, posle odlaganja glavnog pretresa pre dva meseca, rekao da će do početka suđenja da se utvrdi koliko je povreda noge njegovog branjenika ozbiljna.

U istrazi povodom incidenta ispred kafane, u kojoj su prethodno obojica bili gosti, Lešanović je optužio lidera LSV da ga je s dvojicom telohranitelja pretukao i povredio.

Čanak je u početku negirao incident, a kasnije je priznao da je tukao Lešanovića pesnicama i to jer je ovaj Beograđanin nasrtao na njegovu bratanicu koja je bila u kafani. Nekoliko dana kasnije podneo je ostavku na mesto poslanika u Skupštini Srbije.

Na današnjem glavnom pretresu biće saslušani svedoci. Među njima je i nekadašnji vaterpolista Danilo Ikodinović, vlasnik kafane "Tako je suđeno", ispred koje se dogodio incident.

Izvor: 021

Pogledajte još