Blic: Arkanov kum žrtva crnogorskog klana

U ovim mafijaškim obračunima do sada je ubijeno šestoro.

Nepoznati ubica ranio je u bašti kafića „Mariki“ i Stojana Novakovića i Gorana Ristanovića, koji su takođe prijatelji pokojnog Arkana. Prema priči očevidaca Rakonjac je sa prijateljima došao u kafić u 11.35 sati.

"Seli su za sto i naručili kafu. Pet minuta kasnije sa parkinga niz stepenice sišao je napadač u maskirnoj uniformi s automatskom puškom i počeo da puca", priča svedok ovog okršaja.

U policiji kažu da je Rakonjac bio meta.

"Sa pet hitaca je pogođen u vrat i grudi. Novaković i Ristanović pogođeni su u noge. Napadač se zatim okrenuo, vratio do ulice i seo u “alfa romeo”, u kome ga je čekao saučesnik", rečeno je "Blicu" nam je u policiji.

Pismo Vuka Bojovića

Vuk Bojović, otac Luke i Nikole, podneće krivičnu prijavu protiv državnog tužioca Crne Gore Veselina Vučkovića zbog puštanja na slobodu Slobodana Šaranovića i Ratka Koljenšića. "Ubistvo mog sina Nikole je političko, i za to smatram odgovornom prethodnu vlast u Srbiji, a ćutanje crnogorskih pravosudnih organa me tera da se stidim što potičem od tog naroda."

U momentu kada je policija primila poziv o pucnjavi i uputila Hitnu pomoć u Zvečansku, stigla je i druga prijava: “alfa romeo” zapaljen je u Ulici Radovana Simića Cige. Kako se ispostavilo, to je bio „automobil ubica“. U njemu je izgorela i automatska puška.

Za to vreme ranjeni su prebačeni na VMA, gde je Rakonjac preminuo odmah po prijemu, dok su druga dvojica zadržani na lečenju. Posle mafijaškog obračuna, beogradska policija je digla na noge specijalne jedinice u akciji “Vihor” koje su blokirale ceo Beograd.

Dokaz za identifikaciju ubice mogli bi da budu snimci sa video-nadzora kafića i izjave očevidaca. U momentu pucnjave u bašti je bila i gazdarica kafića i dvoje gostiju koji su juče dali izjavu policiji.

Rakonjac je živeo u blizini kafića i bio je stalni gost „Marikija”, koji je u vlasništvu bivšeg košarkaša Dragana Kićanovića. Očigledno da je ubica znao za tu njegovu naviku. Napadač je nosio maskirnu uniformu verovatno zato što je u blizini kafića baza Žandarmerije.

Rakonjac je bio pukovnik Arkanove garde i od tada je i prijatelj sa Lukom Bojovićem. Pojavljivao se čak i na njegovom suđenju, poslednji put u novembru 2013. On i Novaković hapšeni su u „Sablji“, ali su brzo pušteni. Novaković je bio potpredsednik Arkanove stranke i predsednik FK Obilić.

Hronologija obračuna

27. jula 2009. nestao je Slobodan Radonjić iz Bara. Sa njim je poslednji viđen Luka Đurović, prijatelj Luke Bojovića. Telo mladića nikada nije nađeno, ali je njegov otac Danilo Radonjić verovao da je ubijen, i to po nalogu Bojovića.

8. oktobar 2009. - Kum Danila Radonjića, Brano Šaranović, ubijen je na Dedinju u klasičnoj sačekuši. Policija sumnja da je Šaranović ubijen jer je sa kumom Danilom krenuo u potragu za ubicama Slobodana Radonjića. Branin brat Slobodan ponudio je milionsku sumu za informaciju o ubicama.

8. septembra 2011. - Danilo Radonjić ubijen je u Zemunu. Sa njim je ubijen i Dženan Ramović. Policija veruje da je ubistvo izveo klan Luke Bojovića, koji je iz Srbije pobegao u leto 2010, a potom u februaru 2012. uhapšen u Španiji.

29. aprila 2013. ubijen je Nikola Bojović, rođeni brat Luke Bojovića.

25. jula 2013. u Budvi je po nalogu srpske policije uhapšen Slobodan Šaranović zbog organizacije ubistva Nikole Bojovića. Uhapšeni su i Ratko Koljenšić i Saša Cvetanović.

Izvor: Blic

Pogledajte još