Blic: Kako je napravljen spisak za likvidaciju klana Luke Bojovića

Svedok, čije je iskaz dostavljen crnogorskim kolegama, naveo je Rakonjca kao osobu čije ubistvo je, posle likvidacije Nikole Bojovića, planirala ekipa Slobodana Šaranovića. Ta izjava je sa ostalim dokaznim materijalom poslata pravosuđu Crne Gore, gde je Šaranović i uhapšen 2013, piše „Blic“.

"Pretpostavljamo da je ta izjava preko advokata došla do Šaranovića i da je to izazvalo obnovu sukoba dva suprotstavljena klana, u kojima je prošlog petka prvo ranjen Goran Bojanić iz Šaranovićevog klana, a u sredu ubijen Rakonjac, blizak prijatelj Luke Bojovića", kaže za “Blic” izvor iz MUP-a.

"Ubice su očigledno čekale momenat da Rade bude u manjem društvu da ga ubiju", kažu prijatelji.

On navodi da je upravo Bojanić, koga policija čuva u Urgentnom centru, trebalo da odradi likvidaciju Rakonjca. Odluka o ubistvu Rakonjca doneta je pre mesec dana. Prvi korak bila je krađa “alfa romea”, kojim su se ubice dovezle, a zatim ga, posle zločina, zapalile. Kako je utvrđeno, automobil je ukraden 13. marta na Novom Beogradu. U “alfi”, koja je zapaljena 15 minuta posle ubistva, bio je i “hekler” sa prigušivačem, a ubica i njegov saučesnik još nisu identifikovani, iako ih je videlo desetak svedoka.

Rakonjac se osećao bezbedno

U kafiću Mariki juče su se okupili Radetovi prijatelji iz Srpske dobrovoljačke garde. Tvrde da se Rakonjac osećao bezbedno i da bi u suprotnom bio okružen sa desetak telohranitelja. Svako jutro je trčao, a onda je sa prijateljima sedeo u kafiću. Obično ih je bilo desetak, u sredu samo njih trojica.

"Bio sam u prodavnici pored kafića “Mariki” kada se začula pucnjava. Trajalo je sekund i po. Samo rafal. Izleteo sam napolje. Video sam samo noge muškarca u farmerkama, koji je strčao niz stepenice u prolaz iza zgrade. Rade, koji je sedeo na stolici do vrata, pogođen je u grudi i vrat, Stojan Novaković Cope u nogu, a Goran Ristanović, koji je stajao na vratima, u stomak", kaže mladić kome je Rakonjac bio kum.

Ubicu sa “heklerom” u rukama videlo je i desetak žena koje su bile u salonu.

"Bio je u maskirnim pantalonama i prsluku. Nosio je kačket i maslinastu podkapu kao maramu. Niko mu nije video lice. Držao je pušku u ruci i kretao se kao panter. Jedna žena kaže da je videla i tog drugog saučesnika. Obojica su sišla niz stepenice do parkinga", kaže žena koja je videla ubicu, a zatim pomagala povređenima.

Crnogorska policija još nije dobila zvanični zahtev za saslušanje Slobodana Šaranovića u okviru istrage koja se u Srbiji vodi zbog ubistva Rada Rakonjca.

Izvor: Blic

Pogledajte još