Koncert: SevdahBABY Live u Domu omladine

Na koncertu vas očekuje SevdahBABY Live bend, sa svojim prepoznatljivim zvukom: kombinacijom elektronske muzike i rokenrol energije živih instrumenata. Pored “vaše fanki sestre za mikrofonom”, Djixx, očekuje vas još nekoliko sjajnih vokala sa beogradske muzičke scene. DJ podrška će, kao i na ranijim beogradskim koncertima, biti Me-High-Low, sa svojim nu-disco i house setom.

Danas, kao i pre deset godina, SevdahBABY je jedan čovek. On se zove Milan Stanković i najviše uživa kada u svojim pesmama meša različite muzičke kulture. Ne boji se optužbi za jeres ni od jedne vrste publike: ni od strane ljubitelja mainstream ili balkanske folk muzike sa jedne i predstavnika urbane, klupske kulture sa druge strane. Snažno veruje da je muzika univerzalna, da je balkanski sevdah isto što i američki blues, ili brazilska tristessa.

Pre pet godina Milan Stanković je oko sebe okupio svoje najvernije i najtalentovanije prijatelje i oformio bend SevdahBABY LIVE i time SevdahBABY one-man-band podigao na potpuno drugačiji i viši nivo. SevdahBABY LIVE je postava koja u punom svetlu predstavlja ideju kombinovanja najboljeg od oba sveta: moć digitalne programirane muzike kao muzičke matrice sa jedne strane, i lepotu živog izvođenja iskusnih instrumentalista sa druge strane.

Ulaznice za koncert 17. maja u Domu omladine Beograda se u pretprodaji mogu nabaviti na blagajni DOB i preko prodajne mreže Eventima, po ceni od 500 dinara.

www.sevdahbaby.com

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.