Ko je spasao Nadu Macuru od napadača sa „zoljom”

Nakon što je Petrović ušao u Hitnu pomoć, prvi koji su reagovali i razoružali ga bili su Slobodan Zečević medicinski tehničar i vozač Goran Milošević.

„Bio sam u kol centru na spratu kada se sve dogodilo. Kolega iz ambulante došao je da obavesti načelnika o incidentu. Sišao sam dole i sreo kolegu i pokušali smo da fino popričamo sa Petrovićem. On je pričao nepovezano. Govorio je da mu neko nije ukazao pomoć, ne mi u Hitnoj nego neko drugi... Tada nismo znali da li je zolja ispaljena ili nije, a video sam i da ne mogu ništa da uradim, da ubedim čoveka da se smiri. Zato sam, u trenutku kada se Petrović obratio mom kolegi Goranu, iskoristio priliku i razoružao ga. Kolega i ja smo ga zatim zadržali nekoliko minuta dok su došli pripadnici interventne”, ispričao je Zečević za Kurir.

„Čovek nema kad da razmišlja u takvim trenucima. Znam kakva opasnost preti. Tu su lekari, kolege, pacijenti i morao sam da reagujem brzo, u sekundama. Samog Petrovića smo razoružali i nismo ga povredili ni na koji način", kaže on.

Zečević se čudi kako je neko mogao da sa zoljom u rukama šeta gradom sve do Hitne pomoći, a da ga niko ne primeti i ne prijavi policiji.

Kako je rekla Nada Macura, čovek je ušao u ambulantu, nepovezano je pričao i bilo je jasno da je u pitanju psihijatrijski bolesnik.

„Pretio je da će nas sve pobiti. Ja sam u tom trenutku bila na spratu i kolege su mi kasnije rekle da je taj čovek želeo da ga ja pregledam i da je ranije zvao nekoliko puta, a zatim i rešio da dođe u Hitnu pomoć. Kada su ga kolege pitale šta će biti kada Macura dođe i pregleda vas, on je odgovorio: Upucaću je", ispričala je protparolka.

Izvor: Kurir

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.