SUROVA PREVARA: Poruke đaka sa potonulog broda su bile lažne!

Foto: Lee Jin-man / Beta-AP

Neko se surovo poigrao sa bolom porodica nastradalih

"Pronaći ćemo ljude koji su ove poruke pisali i biće strogo kažnjeni zbog nanošenja bola porodicama i izazivanja zabune u potrazi za nestalima" saopštio je zvanični perdstavnik policije.

Prethodnog dana, medije su preplavili izveštaji o ovim porukama, kao što je, recimo, naovodna poruka učenika Šin Joung-Đina svojim najmilijima, koja glasi: “Ovo je možda poslednja prilika da vam kažem da vas volim”.

Naglo prevrtanje broda objašnjava zbog čega mnogi od putnika, njih preko 200, i to uglavnom đaci, nisu uspeli da se spasu sa srednje palube, gde im je posada savetovala da ostanu i sačekaju čamce za spasavanje, dok je kapetan koji je dao ovakav savet među prvima napustio brod.

Jedan od članova posade koji su pobegli ovakva uputstva je objasnio navodnim nastojanjem da se spreči da među školskom decom na brodu izbije masovna panika.

Ovog jutra, brod pokušavaju da izvuku tri džinovske dizalice, nakon što ronioci i robotičke podmornice nisu uspeli da prodru u njega tokom noći. Jak vetar i morske struje osujetili su napore spasilaca, a nada da na brodu još uvek ima preživelih gotovo potpuno je izbledela.

Blic

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.