Mali znaci pažnje koji govore "Volim te"

Ljubav nisu samo reči, već sećanja koja delite, vaše šale i istorija koja je jedinstvena za svaku vezu, a ovo su načini da umesto da izgovorite, svoju ljubav pokažete.

Napravite sastanak svakog dana
Odvojite vreme svakog dana koje će biti posvećeno samo vašem partneru. Tad se gase telefoni, ne prilazi se društvenim mrežama, ne gledaju se vesti. Malo vremena je dovoljno da budete u svetu u kom ste samo vas dvoje.

Napravite "ljubavni dnevnik"
Ako provodite više vremena odvojeni, često vam se desi nešto što biste voleli da podelite sa partnerom, ali dok najzad dođete kući, nešto ćete sigurno zaboraviti. Najolje rešenje je da to zapišete, bilo da su razmišljanja, događaji, utisci, emocije.

Održite varnicu
Ako jedno od vas mora rano na posao, pa ne možete da provedete jutro zajedno, nema veze. Napišite kratke ljubavne porukice i stavite ih na neočekivana mesta - u frižider, na pastu za zube, u cipelu... Te porukice će mu sigurno izmamiti osmeh.

Pokažite da vam je stalo
Skinite film koji mislite da bi on hteo da gleda, obeležite strane u časopisu koje bi njega zanimale, pošaljite mu linkove smešnih klipova, kupite mu sitnicu koja će ga oduševiti.

Preuzmite neku od njegovih obaveza
Ništa ne govori "volim te" bolje od preuzimanja najomraženije obaveze, makar i na dan.

Čuvajte uspomene
Posetite mesto gde ste se upoznali, ili klupu na kojoj ste prvi put pričali do jutra - takve stvari osvežavaju ljubav.

Odaberite simbol vaše ljubavi
Nešto što vama dvoma znači - određeni cvet, predmet, suvenir - tako da svaki put kad mu to poklonite on zna šta mu poručujete.

Zaboravite na velike gestove
Nema potrebe za nečim grandioznim, posebno kad sitnice znače mnogo više.

Imajte svoju "internu" šalu
Sigurno vam se desilo nešto urnebesno čemu ste se vas dvoje smejali - nebitno gde ste i sa kim, ako je vaš partner neraspoložen, podsetite ga na tu šalu.

foto: yayimages.com/wavebreakmedia
T.D.

Pogledajte još