Nova jeziva opcija Fejsbuka: Šta prijatelji mogu da saznaju o vama?

Facebook je lansirao novu opciju Nearby Friends, koja nije obavezna, a praćenje drugih ljudi podiže na sasvim novi nivo.

Kako telefoni uvek znaju gde ste, sada, ako želite, Facebook će vašim prijateljima dati do znanja da se nalazite blizu njih. Isto tako, ako ste došli u blizinu nekog od prijatelja, aplikacija će vam reći gde se on nalazi.

Foto: YayImages

Nearby Friends, povlači GPS podatke iz mobilnog telefona, kako kažu u Facebooku, pomaže vam da otkrijete gde se nalaze vaši prijatelji dok ste u pokretu.

Ako uključite opciju, aplikacija će vam povremeno javljati lokacije ljudi. Možete odlučiti ko sme da vidi gde se nalazite, a isto tako i u bilo kom trenutku uključiti i isključiti prikaz. To znači i da aplikacija radi u oba smera, vaš prijatelj koji ima uključen prikaz toga videće da ste vi u blizini samo ako ste s njim to odlučili da podelite. Dodali su i mogućnost da svoju lokaciju delite do određenog vremena.

Opcija stiže na Android i iPhone u SAD-u u sledećih nekoliko nedelja ali još uvek nije poznato kada stiže u ostatak sveta.

Izvor: 24sata.hr

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.