Novosađanka prijavila klub 1.000 puta, pa ga polila fekalijama

Foto: Wavebreakmedia/yayimages.com

"Naš klub radi samo vikendom, a za jedno veče policija nam dolazi tri puta. Kažu, prijavljuje nas ista osoba, komšinica od gore. Naravno, ne pišu prijavu jer nemaju razloga, ali moraju da izađu na svaki poziv. Desilo i da dođu dok još nismo otvorili klub. Ona zove preventivno. Već je i policiji jasno s kim imaju posla, ali mi više ne možemo da se izborimo s njom" - priča Kosta Kovačević, jedan od menadžera kluba.

On naglašava da je njihov klub prošle godine renoviran upravo sa namerom da se smanji i nivo buke i time dodatno izađe u susret komšijama.

"Stavili smo još jedna vrata i troslojnu PVC stolariju. Institut za bezbednost i sigurnost merio je nivo buke sa otvorenim i zatvorenim vratima i utvrđeno je da je sve u granicama dozvoljenog. Čak nam je rečeno da više buke napolju prave prolaznici nego naš lokal", dodaje Kovačević.

Ipak, borba sa komšinicom i dalje se nastavlja, a, kako kaže, kulminacija se dogodila kada je ona prosula kofu punu fekalija na objekat!

"Zapretila je da će nas politi fekalijama, ali joj niko od nas nije verovao. Pojavila se na terasi sa punom kofom i prolila je na suncobrane. A nas je polivala i krečom. Mislili smo da je to vrhunac njenog maltertiranja, ali smo pogrešili. Saznali smo da nas prijavljuje i kada je poziv lociran sa Novog naselja. Zato smo rešili da podnesemo prijavu za uznemiravanje i maltertiranje",
najavio je Kovačević.

Predsednik Udruženja ugostitelja Novog Sada Dragan Stanojević kaže da većina ugostitelja iz najužeg centra grada (ulice Laze Telečkog, Miletićeve i Mite Ružića) ima iste probleme sa pojedinim stanaraima.

"Stanari ne mogu da se pomire sa činjenicom da su klubovi u njihovoj ulici. Međutim, to je grad dozvolio i svi imamo radnu dozvolu da vodimo klub na toj lokaciji" - kaže Stanojević.

Izvor: 24 sata

Pogledajte još