Voli sebe da bi te drugi voleli: Evo kako to da uspeš u 7 koraka

1.Fokusirajte se na svoje prednosti
Pojavila vam se majušna bubuljica na licu i pale ste u očaj? A šta je sa vašim uspehom na poslu? Šta o vama kažu vaši prijatelji? Fokusirajte se na ono što nema veze sa vašim spoljašnjim izgledom. Bubuljica će ionako proći. (I verovatno je vidite samo vi!)

2. Prihvatite svoje godine
Istina je da živimo u vremenu u kom je kult lepote i mladosti visoko pozicioniran. Ako ste „pregazile“ tridesetu, to je znak da ste mudrije i iskusnije u odnosu na mlade devojke. Volite svaku svoju boru, ona je dokaz da ste prošle kroz iskustva kakva dvadesetogodišnjakinje tek čekaju.

3. Zavolite svoje telo

Mislite da ste predebele? Ili premršave? Vaše telo je baš onako kakvo bi trebalo da bude. Naravno, vodite računa o svom zdravlju, ali ne dopustite da vam spoljašnji izgled bude životni prioritet. Ljudi će vas pamtiti po onome što ste učinili za njih i po osećanjima koja ste u njima izazvali, a ne po konfekcijskom broju koji nosite.

4. Zaljubite se u sebe da bi se drugi zaljubili u vas

Kako zračite, tako i privlačite! Ako ste zadovoljne sobom, veće su šanse da će se u vašem životu pojaviti osobe koje vas iskreno vole. Dodatni benefit: „energetski vampiri“ će vas ostaviti na miru!

5. Zablistajte iznutra

„Svakoga dana u svakom trenutku sve više napredujem“... Rečenica iz kultnog filma „Sećaš li se, Doli Bel“ zaista „radi“! Ponavljajte u sebi da ste srećne, zadovoljne i ispunjene, i budite uporne u tome. Kad zablistate iznutra, blistaće i vaša spoljašnjost.

6. Cenite svoju ličnost

Očaranost osobom koju vidite u ogledalu daje novu dimenziju vašem životu. Odbacite samokritiku, sumnjičavost, preispitivanja i prihvatite svoju ličnost baš takvu kakva je. To, naravno, ne znači da ne bi trebalo da radite na sebi, ali ni da nipodaštavate ono što ste do sada postigle.

7. Postanite sebi najbolji prijatelj

Kroz vaš život prošlo je mnogo ljudi, ali je samo jedna osoba uvek tu – vi sami! Kad naučite da se osećate dobro u svojoj koži, nećete se osećati usamljeno niti napušteno. Budite same sebi najbolje društvo!

Pogledajte još