Lažna vest o Šumaheru, ipak se nije probudio iz kome

Foto: AP/Itsuo Inouye

Ipak je stanje Mihaela Šumahera nepromenjeno! Iako je širom sveta odjeknula vest da se sedmostruki šampion Formule 1 konačno probudio iz kome, ali nažalost, to se nije desilo.

Među ruskim medijima u koje se ubraja i “Raša Tudej” prenosila se informacija da je menadžerka porodice Sabine Kem potvrdila da se Šumaher probudio da i je prepoznao svoju suprugu.

Ipak, ostatak izjave se ne razlikuje od onoga što se govori već danima: da je stanje nepromenjeno, proces buđenja teče vrlo sporo, a na trenutke Mihael pokazuje svest.

Navodno, vozačevo buđenje je Kemova potvrdila delimično nemačkim, a delimično ruskim novinarima. U širenju dezinforamcije su očigledno doprineli mediji koji su loše prevodili vesti.

Sedmostruki šampion Formule bio je u veštačkoj komi od 29. decembra posle teškog pada na skijanju u Francuskoj, kada je glavom udario u stenu. Od početka aprila je najavljeno da se ušlo u fazu buđenja i da je oporavak napredovao. Bivši vozač Ferarija i Mercedesa od tada je dva puta bio podvrgnut operaciji.

Izvor: Telegraf

Pogledajte još