Navijači Partizana pretukli policajca i njegovu sestru!

Noćas oko 3 sata ujutru policijski službenik policijske brigade N.P. (27) u pratnji sestre vraćao se iz grada ka kući. U Železniku su, kao i većina mladih posle izlaska, otišli do kioska sa brzom hranom. Dok su stajali u redu naišla je grupa Partizanovih navijača koje N.P. poznaje i privatno (jer žive u istom delu grada)a i zbog njihovih navijačkih dejstava, saopštio je Sindikat.

U saopštenju se navodi da su navijači bili u vidnom i teškom alkoholisanom stanju.

"Primetili su policajca koji je u civilu stajao sa sestrom i počeli sa teškim uvredama ’’Šta je p..ko žandarska sad ćemo da ti j...mo majku’’
. Njih šestorica su skočili i počeli da besomučno udaraju N.P. Jedan od navijača je nekoliko puta udario i njegovu sestru. Kada su završili N.P. i sestra su otišli su da potraže lekarsku pomoć - navodi Sindikat.

Nezavisni policijski sindikat Srbije najoštrije reaguje i podseća na to koliko puta do sada je zahtevao od sudstva dopunu, aktivno korišćenje i pooštravanje zakona o krivičnom delu napada na ovlašćeno službeno lice.

"Nezavisni policijski sindikat Srbije najoštrije osuđuje ovaj napad i poziva nadležne institucije da obrate pažnju na sve dopise i ukaze koje smo im poslali. Kazne u okviru zakona o krivičnom delu napada na ovlašćeno službeno lice moraju bidi drastično pooštrene", navodi Momčilo Vidojević, predsednik Nezavisnog policijskog sindikata Srbije.

Vidojević navodi i da sudije i dolazeći ministar i cela Vlada moraju da shvate da policajci nisu "glineni golubovi".

"Tek kada se preduzmu neophodni koraci, reguliše zakon i kada svi shvate da ne mogu da napadnu policajca doći će do stabilnosti u našoj zemlji"
navodi Vidojević i dodaje da je očigledno da se situacija otela kontroli do te mere da su se pojedini drznuli da dignu ruku i na sestre policijskih službenika.

Blic

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.