Astro: Koji su vaši životni izazovi?

OVAN – Iako je vatreni znak, preduzimljivi Ovan u životnoj borbi uživa kao riba u vodi, jer voli izazove, neočekivane obrte i takmičenja, i to baš sa onima koji bi da se uhvate u koštac sa njim. Što više neko pokušava da savlada impulsivnog Ovna, on će biti oprezniji i smisliće način kako da uzvrati - ponekad milom, ponekad ne baš popularnim metodama, ali mora izaći kao pobednik

BIK – Život je lep i takvim ga treba praviti, kad god je to moguće, a kad nije, tada će strpljivi hedonista Bik pokazati onu nesalomivu crtu svog karaktera koja se zove upornost. Zbog te osobine, on ume da se bori i da stvori bajkovit ambijent za sebe i one koje voli, jer je tada istinski motivisan. Kada zapadne u finansijsku krizu, Bik bi je najradije prespavao, ali umesto toga, obično se snađe i uvek nađe rešenje.

BLIZANCI – Za njih je život uglavnom igra, pa inteligentni Blizanci plivaju kroz životne bure i oluje vrlo vešto i uvek se kao mačka dočekaju na sve četiri noge. Život umeju da udese tako da im se okolina divi, a umeju i da se vrlo proračunato, bez mnogo napora, izbore za svoj deo kolača, bilo da se radi o poslu ili o ljubavi. U suštini, boji se neuspeha, ali taj strah prikrivaju urođenom duhovitošću.

RAK – Kad bi život bio bajka, to bi bilo najlepše i egocentrični Rakovi uglavnom rade na tome da tako i bude, jer su veliki komformisti. Umeju da se pritaje i sklone kad je gusto, ali, kada je potrebno, umeju i da se zainate. Veoma su uporni, ali tu osobinu retko koriste jer se uvek neko nađe da im pomogne, pa zašto bi se onda oni mučili. Sve dok imaju podršku bliskih rođaka ili prijatelja, nemaju ni nameru niti potrebu da se bore.

LAV – Detinjasti Lavovi vole bajke, pa možda zato i umeju da se bore kao pravi vitezovi. Teško će ih neko nadmudriti, ili biti bolji od njih, jer su Lavovi stvoreni da vladaju drugima i spremni su na velika odricanja samo da bi se dokopali onoga što im je glavni cilj u životu, uglavnom odgovornog položaja. A kada jednom uspeju, teško će ih neko zbaciti sa trona koji je za Lavove isto što i bajka.

DEVICA – Device pomalo oklevaju pred životnim izazovima, ali samo zato što tačno znaju šta hoće i kako da se izbore za ono što žele. Lepo je sanjariti, ali od toga nema konkretne koristi, a ni pomoći, pa Devica pokušava da predvidi sve mogućnosti i ono sa čim bi se mogla suočiti. Ne voli iznenađenja, a ukoliko stvari počnu da izmiču njenoj kontroli, neretko je može obuzeti bes.

VAGA – Za Vagu je život borba u kojoj se ona vešto snalazi zahvaljujući poznastvima i vezama sa uglednim i uticajnim osobama. Kako Vaga voli da dominira i uzima od života najviše što može, spremna je na kompromise i odricanja, ali često joj se dešava da 'pobrka lončiće' pa srcem ulazi u poslovne, a razumom u ljubavne bitke. Najviše voli da se kroz život probija zajedno sa uspešnim partnerom, ali ako nema pravog, boriće se sama.

ŠKORPIJA – Samouverena Škorpija tačno zna šta želi od života i kako će to da postigne. Svesna je svojih mogućnosti i uglavnom sve drži pod kontrolom. Kao jedan od najvećih zodijačkih boraca, hladnokrvno reaguje u neočekivanim situacijama. Svoje namere ne otkriva, pre nego što uradi ono što je naumila, a kako ništa ne može da promakne njenom pronicljivom oku, uvek je korak ispred svojih protivnika.

STRELAC – Ambiciozni i znatiželjni Strelac kroz život se probija razumom i logikom, ali kako je vrlo maštovit događa mu se da 'sklizne iz koloseka' i odluta u ljubavnu bajku. Ali, s obzirom na to da najviše voli svoju nezavisnost, brzo se vraća na put koji je sebi zacrtao u životu. Ako doživi poraz, lako se oporavlja i nastavlja dalje, jer je praktičan, a dar za polemiku izvlači ga iz neprijatnosti životnih okolnosti.

JARAC – Kontradiktorni Jarac više je svestan svog znanja nego sebe kao ličnosti, što ga često usporava u životu, ali pošto je vrlo ambiciozan, spreman je da mnogo radi samo da bi dobio zasluženo priznanje. Borba je sastavni deo njegovog života, pa čime god da se bavi, on mora biti uspešan, ali će isto tako celog života sanjati o velikoj ljubavi i neutoljivoj strasti koje retko doživi, jer se plaši razočaranja i razotkrivanja dubine sopstvenih osećanja.

VODOLIJA – Neuhvatljiva i drska Vodolija smelo korača kroz životne bitke ne plašeći se ničega, osim jedne stvari - gubitka svoje nezavisnosti i polaganja računa bilo kome. Iako ne voli da 'šefuje', često se nađe na odgovornim mestima na poslu, jer je poštuju, a ona ume da plasira svoje ideje, tako da uglavnom osvaja simpatije. Komunikativna i šarmantna Vodolija voli da rizikuje i često se nađe u nepredvidivim romantičnim situacijama od kojih pravi svoje 'instant bajke'.

RIBE – Flegmatične, ali ambiciozne, Ribe umeju da budu vrlo prilagodljive i praktične, najčešće zbog zarade, pa se vešto probijaju na bilo kom radnom mestu, čak i kad ih taj posao ne interesuje previše. Iako su vrlo maštovite, retko im se pruži šansa da rade nešto za šta poseduju veliki dar, ali su zato neprevaziđene u ljubavi od koje umeju da naprave bajku u kojoj kao najveću dragocenost čuvaju onog koga vole.

conopljanews.net

Pogledajte još