Želite da smršate? Ovih sedam namirnica ne smete da jedete za doručak!

1. Krofne i uštipci
Sva testa pržena u dubokom ulju imaju malo vlakana, a upravo su vlakna zadužena za osećaj sitosti, piše allwomenstalk.com. Zato izbegavajte krofne i uštipke, i umesto njih jedite ovsenu kašu.

2. Instant hrana
Kad kažemo ovsena kaša, mislimo na onu koju ćete pripremiti sami, ne na ovsenu kašu iz kesice. Industrijska hrana puna je aditiva i šećera. Radije kupite ovsene pahuljice u rinfuzu, pa ih pomešajte sa toplom vodom ili kiselim mlekom.

3. Cerealije
Korn-fleks i „varijacije na temu“, u velikim šarenim pakovanjima, takođe su rudnik aditiva i skrivenih šećera. Zaboravite na njih ako želite da smršate!

4. Voćni jogurt
Industrijski voćni jogurt pun je šećera, koji se u organizmu pretvara u mast. Ako baš ne možete bez jogurta i voća, napravite voćni jogurt sami. Krenula je sezona jagoda; opetite ih, iseckajte i ubacite u jogurt. Tako ćete imati kontrolu nad onim što jedete. Za poboljšanje ukusa, dodajte pola kašičice cimeta. On je sjajan saveznik u borbi protiv viška kilograma.

5. Slanina
Masnoća iz slanine može da podigne nivo insulina kao da ste pojeli ugljene hidrate. Bolje rešenje je omlet od belanaca sa povrćem.

6. Proteinske pločice
Nijedne nisu dobre, osim onih koje sami napravite! Industrijske proteinske pločice pune su trans-masti i šećera. Pročitajte kako da sami napravite zdrave ovsene pločice za doručak.

7. Voćni frape
Zaboravite na doručak sa police iz prodavnice. Voćni frapei mogu da uspore proces mršavljenja. Ako baš ne možete da započnete dan bez voća, bolje rešenje je čaša mlake vode sa limunom ili voćni miks koji ćete sami napraviti u sokovniku.

Da biste brže smršali i održali željenu težnu, pročitajte kako se hrane mršavi ljudi.