Produženi vikend: Sutra i prekosutra nema nastave u školama

Štab za vanredne situacije grada Beograda doneo je večeras odluku, na predlog gradskog sekretara za obrazovanje i dečiju zaštitu grada Beograda Snežane Đurić, da osnovne i srednje škole na teritiriji grada Beograda ne rade u četvrtak 15. maja i petak, 16. maja.

Ova odluka je doneta zbog izuzetno teške situacije na teritoriji grada Beograda koja je prouzrokavana obilnim padavinama koje će, prema procenama nadležnih, trajati naredna dva dana, objašnjavaju iz Štaba za vanredne situacije grada Beograda.

Gradski sekretarijat za obrazovanje i dečiju zaštitu naknadno će obavestiti škole kako će nadoknaditi časove koji se neće održati naredna dva dana, navodi se u saopštenju.

Vanredne vremenske prilike izazvale su poplave u većem broju beogradskih opština usled čega je došlo do poremećaja u saobraćaju, skraćene su pojedine autobuske linije, a određen broj škola prokišnjava. U takvoj situaciji, ova odluka se donosi kako bi se osigurala bezbednost dece na teritoriji grada Beograda, ističu nadležni.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je večeras da će gradski štab za vanredne situacije biti u neprekidnom zasedanju zbog teške situacije koju su izazvale obilne padavine u glavnom gradu.

“Sutra i prekosutra đaci u Beogradu neće ići na nastavu kako bi se izbegle gužve i moguće nezgode. Ne daj bože da se nekome nešto desi”, rekao je Mali Tanjugu pred početak sastanka gradskog štaba za vanredne situacije.

Gradonačelnik je rekao da je situacija u gradu izuzetno teška, jer je danas u proseku palo oko 70 litara kiše po kvadratnom metru kao i da se očekuje nastavak padavina praćen olujnim vetrom tokom noći i sutrašnjeg dana.

“Mi kao vanrendi štab ćemo imati neprekidno zasedanje, odrganizovaćemo stalna dežurstva u opštinama i mesnim zajednicama, a sva komunalna preduzeća sutra će biti angazovana na čisćenju i sređivanju grada”, rekao je Mali.

Prema njegovim rečima, svi raspoloživi resursi biće uključeni kako bi doveli u red i kontrolisali situaciju u gradu.

B92