Podnete 83 prijave protiv nesavesnih prodavaca

Rasim Ljajić je, gostujući u specijalnoj emisiji RTS-a, rekao da se 55 odsto prijava odnosi na Grad Beograd i opštine koje nisu zahvaćene poplavama, gde su trgovci povećavali cene flaširane vode, a bilo je i slučajeva povećanja cena gumenih čizama.

Kazne za trgovce: Ovo ne smeju da rade!

Ljajić je dodao da je tržišna inspekcija zatvorila jednu prodavnicu u opštini nedaleko od Beograda. Najavio je i podnošenje krivičnih prijava u slučajevima kada se radi o ozbiljnim zloupotrebama.

ZASLUŽUJU KAZNU: Prijavite trgovce koji su digli cene vode i čizama!

Potpredsednik Vlade je podsetio da građani prijave mogu podneti lokalnim kriznim štabovima, kao i lokalnim i regionalnim tržišnim inspekcijama, dodavši da kazne iznose dva miliona dinara i zabrana rada od šest meseci do dve godine.

Kada je reč o telekomunikacijama, fiksnoj i mobilnoj telefoniji, Ljajić je naveo da je obavljen hitni sastanak sa mobilnim operaterima koji su bili kooperativni, te je dogovoreno aktiviranje broja 112 koji se može koristi iz bilo koje mreže.

Govoreći o rešavanju kvarova za 13 prioritetnih baznih stanica gde je bilo problema sa električnim napajanjem, Ljajić je rekao da su obezbeđeni agregati kako bi ljudi mogli da koriste mobilne telefone.

Ljajić kaže da sada imaju ponudu za korišćenje mobilnih baznih stanica, ali da će videti u kom periodu to može da se uradi.

Ministar savetuje građanima, da ukoliko nemaju telefonsku komunikaciju, koriste tranzistor kako bi mogli da prate situaciju.

rts

Pogledajte još