Osnovan fond za izgradnju kuća u Krupnju

Sve je više ohrabrujućih vesti u vezi sa gradom Krupanj, koji je jedno od najugroženijih mesta usled poplava i najveće prirodne katastrofe u našoj zemlji.

U ponedeljak je posle nekoliko dana apela, kada je ovo mesto bilo odsečeno od sveta, stigao konvoj pomoći, koji je predvodio predsednik Srbije Tomislav Nikolić. Pomoć stiže i od mnogih organizacija iz okolnih gradova, pojedinaca, pa i fudbalskog kluba Partizan, a poslednja u nizu je formiranje fonda “Novi dan – novi život”.

Ovaj fond osnovali su UMS i “Artimedija”, i prikuplja novac za izgradnju i sanaciju srušenih kuća u Krupnju, kojih ima više stotina.

- Prilikom posete Krupnju, kada smo odneli pomoć, razgovarali smo i sa ljudima koji su ostali bukvalno bez krova nad glavom. Njihove suze i bol su nešto što je nemoguće opisati i što duboko pogađa u srce. Zato smo odlučili da preko svojih kontakata, prijatelja, svih drugih ljudi dobre volje, ali i fonda koji smo osnovali, prikupimo sredstva za izgradnju i obnovu kuća – izjavio je Boško Kozarski iz UMS-a.

- Apelujem i na druge da nam se u ovoj akciji priključe. Ovim ljudima je neophodna pomoć svih nas, oni ne mogu sami – dodao je Kozarski, pozivajući sve građane da u školu “Artimedija”, u Bulevaru vojvode Mišića, donesu sredstva za ličnu higijenu, konzerviranu hranu i flaširanu vodu, koju će u subotu transportovati do najugroženijih delova Srbije kojima je ta pomoć neophodna.

On je sa Sašom Borojevićem i državnim sekretarom Nenadom Borovčaninom još u nedelju odneo pomoć Krupanjcima u vidu hrane i vode.

Izvor: telegraf

Pogledajte još