Er Srbija besplatno prevozi pomoć za Srbiju

Srpski avioprevoznik je uputio partnerima Etihad grupe poziv za slanje svih vidova pomoći i Etihad ervejz, strateški partner Er Srbije, već je otvorio račun za uplaćivanje finansijske pomoći koja će biti poslata srpskoj vladi.

Er Srbija od petka, u saradnji sa Ministarstvom spoljnih poslova i srpskim ambasadama i konzulatima u inostranstvu, obavlja besplatan prevoz donirane pomoći na svojim redovnim i kargo linijama.

Ta kompanija je do sada prevezla iz Stokholma 5,5 tona pomoći i iz Londona 1,5 tonu.

Bukiran je prevoz pomoći iz Istanbula, Abu Dabija i Frankfurta i do kraja bi trebalo da stigne.

Er Srbija se od početka vanredne situacije aktivno uključila u rad Kriznog štaba koji je osnovala Vlada Srbije i do sada je dala pomoć od 2.500 ćebadi, 3.000 litara vode i sokova, 3.000 sendviča, 10.000 papirnih čaša i 550 zaštitnih maski.

Srpski avioprevoznik je otvorio namenski račun kod Komercijalne banke za prikupljanje finansijskih priloga za pomoć ugroženima i Er Srbija će uplatiti prvu donaciju u iznosu od milion dinara. Broj racuna je 205-207-812-71, a naziv računa "Air Serbia".

Nacionalna aviokompanija poziva sve zaposlene da posete Komercijalnu banku i uplate pomoć u skladu sa svojim mogućnostima.

Kutije na aerodromu su postavljene u prostoru za prijavu putnika na letove, kao i u delu za preuzimanje prtljaga prispelih putnika.

Svi putnici koji su usled nastale situacije morali da otkažu ili promene rezervaciju mogu to učiniti bez ikakve dodatne naplate, kažu u Er Srbiji.

pressonline

Pogledajte još