Apelacioni sud ukinuo presudu Petri Cvijić za smrt penzionera!

Odlukom donetom 15. aprila ovaj predmet koji su tokom suđenja pratile brojne nelogičnosti, kontroverze, suprotna svedočenja svedoka i veštaka vraćen je prvostepenom sudu na ponovno suđenje.

Apelacioni sud u rešenju navodi da u obrazloženju prvostepene presude sud nije dao odgovarajuće, prihvatljive razloge da nema dokaza da je okrivljena Petra Cvijić izvršila krivično delo za koje je optužena.

Kako navodi Apelacioni sud, pešak je odbačen čitavih deset metara prema skicama mesta nesreće, a saobraćajno-tehničkim veštačenjem nije odgovoreno da li je to bilo moguće u uslovima kretanja okrivljene, brzinom od 50 do 70 kilometara na sat, kao i o tome da li je utvrđena brzina kretanja bila prilagođena saobraćajnoj situaciji – noćni uslovi vožnje, dva autobuska stajališta i približavanje pešačkom prelazu.

U ponovljenom postupku rešenjem Apelacionog suda je naloženo prvostepenom sudu da otkloni navedene nedostatke, eventualno i rekonstrukcijom događaja, kako bi bio u mogućnosti da izvede pravilan zaključak o postojanju ili nepostojanju krivičnog dela koje se okrivljenoj stavlja na teret i njene krivice, piše “Blic”.

Voditeljka RTS-a je 23.maja prošle godine prvostepenom presudom oslobođena tužbe za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

Ona je optužena da je 9. januara 2012. godine u Žarkovu, u Vodovodskoj ulici “opel korsom” udarila Slobodana Bajića, koji je prelazio kolovoz i koji je od zadobijenih teškoh povreda preminuo nekoliko sati kasnije.

Izvor: Telegraf

Pogledajte još