Same svoje kozmetičarke: Pet najpopularnijih tretmana lepote u kućnoj radinosti!

Kozmetički tretmani po principu “uradi sam” mogu biti od koristi svima, naročito onima koji teško dolaze do novca i primorani su da se opredele za ovakav način lične nege. Ne dozvolite da vas bilo šta spreči u nameri da negujete svoju lepotu, budite same biti svoj kozmetičar.

Svakome od nas je potreban poneki tretman da bismo izgledali lepše i osećali se bolje. Ovi tretmani, ne samo da su jednostavni, ekonomični i zabavni već ih u svakom smislu možete prilagođavati svojim potrebama.

Svi navedeni sastojci mogu se nabaviti u prodavnicama zdrave hrane.

Balzam za usne

Nega usana je jedan od najjednostavnijih kozmetičkih tretmana koji možete da uradite sami. To uključuje i pravljenje balzama kod kuće. Postoji više načina da to uradite ali jedan od najlakših je da na pari zagrejete pčelinji vosak, kokosovo, bademovo ili neko drugo mirišljavo ulje po želji, sipate u posudicu u kojoj ćete ovu emulziju čuvati i to je sva filozofija.

MIkrodermoabrazija

Nije neophodno da rezervišete termin u nekom od fensi kozmetičkih salona kako biste uradili tretman parenja, toplih kupki ili slično, u cilju čišćenja kože. Dovoljno je da zavirite u neku od kuhinjskih polica i dohvatite kesicu sode bikarbone i njome nežno oljuštite izumrli sloj kože lica, a efekat će biti isti kao da ste se podvrgli nekom od tretmana mikrodermoabrazije. Jenostavno, pomešajte sodu bikarbonu s toplom vodom i dobili ste sredstvo za čišćenje kože lica i tela.

Maska za lice

Pravljenje sopstvenih maski za lice spada u najpopularnije “uradi sam” tretmane, i mnoge žene rado pribegavaju toj metodi. Dakle, dok ste još u kuhinji, uzmite jogurt, pomešajte ga s a malo meda i dobićete odličnu antibakterijsku masku za lice.

Hidratacija

Evo još jednog kozmetičkog tretmana koji spada u one lakše, za uraditi kod kuće. Jednostavno, na kožu nanesite kokosovo ulje koje ste kupili u apoteci, a koje božanstveno miriše, i snabdećete vašu kožu neophodnom vlagom. Ukoliko, pak, niste ljubitelj arome kokosovog ulja i ceđeno maslinovo ulje će se pokazati kao odlično u te svrhe.

Tretman kose

Nanošenje jabukovog sirćeta na kosu tokom pranja, spada u red pametnijih tretmana za negu kose, koje možete uraditi sami. Nakon što ste kosu isprali od šampona, nanesite na nju jabukovo sirće, potom ga isperite, uz dodavnje vrlo malo šampona, kako biste otklonili miris sirćeta i vaša kosa će izgledati prosto božanstveno.

stil.kurir

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.