Danas nastavak suđenja Darku Šariću za šverc kokaina

Suđenje je zakazano za celu ovu sedmicu, a na na njemu će tužilaštvo za organizovani kriminal nastaviti da predstavlja dokaze protiv optuženih, mahom prisluškivane razgovore između optuženih i drugih lica.

Šarić je prilikom prvog pojavljivanja pred sudom 24. marta rekao se ne oseća krivim ni pojednoj optužnici, niti po jednoj tački kao i da droga koja je zaplenjena nije njegova.

On tada nije želeo da detaljno iznosi odbranu, a njegov advokat Radosalv Baćević je pojasnio da to neće učiniti dok sud ne odluči o njihovom predlogu za se iz spisa predmeta izdvoje dokazi za koje Šarićeva odbrana smatra da nisu pribavljeni u skladu sa zakonom, kao što su prisluškivani razgovori.

Iako je po šest spojenih optužnica optuženo ukupno 36 članova Šarićeve grupe, na optuženickoj klupi Specijalnog suda u Beogradu su osim Šarića još devet optuženih, pošto je još njih 14 u bekstvu, devet je priznalo krivicu, a trojica su dobila status svedoka saradnika.

Na optuženičkoj klupi su Ssarić, Nikola Dimitrijević, Zzeljko Vujanović, Miloš Cajić , Borislav Tunjić, Nikola Dimitrijević, Zzivko Sibinski, Boban Stanojković, Marko Dabović i Mišić Aleksandra.

Svedoci saradnici u ovom postupku su Radan Adamović, Nebojša Joksović i Draško Vuković. Oni nisu izuzeti iz optuĹženja iako im se na kraju procesa ne izriče kazna, kao "nagrada" za saradnju u rasvetljavanju krivicnih dela.

U aprilu prošle godine u Speciajlnom sudu u Beogradu je krenulo objedinjeno suđenje Šarićevoj grupi po šest optužnica zbog šverca više od ukupno 5,7 tona kokaina iz Latinske Amerike u zapadnu Evropu tokom 2008. i 2009. godine.

U bekstvu su još Rodoljub Radulović zvani Miša Banana, Goran Soković, Marko Pandrc, Nenad Novaković, Boško Nedić, Darko Tošić, Darko Gazdić, Milovan Milovac, Bojan Stanojković, Petar Obradović, Marko Račić, Vladimir Račić, Mihajlo Đoković i Nebojša Sretenović.

Za njima je raspisana Interpolova poternica.

U drugom postupku, koji se nastavlja 14. maja Šariću se sudi za pranje 22 miliona evra u Srbiji, kupovinom preduzeća, parcela, hotela...

Izvor: Blic

Pogledajte još