Krstić: Naravno da će biti para, ne brinite za plate i penzije

- Preko političkih dobrih odnosa i pozicije, imamo mogućnost da ostvarimo ovakve uslove što nije slučaj ni sa jednom zemljom u regionu – naglasio je ministar finansija, obrazlažući predlog o ratifikovanju zajma između Vlade Srbije i Vlade Abu Dabija od milijardu dolara.

On je dodao i da bi Srbija, da nije uzela ovaj zajam, morala da se zadužuje na način na koji to radimo inače na međunarodnom bankarskom tržištu. Krstić je izjavio i da će druga tranša budžetskog zajma iz UAE biti povučena u drugoj polovini godine ili pred kraj 2014. i da će zavisiti od stanja budžetskog deficita i od toga kakvi uslovi budu na tržištu obveznica, koji su sada povoljni i kakve Srbija nije imala nikad do sada.

Krstić i dodao da ne treba dovoditi u pitanje redovnu isplatu plata i penzija čak i kada Srbija ne bi povukla drugu tranšu zajma od UAE.

- Naravno da će biti para – rekao je ministar odgovarajući na pitanje poslanika Demokratske stranke Borka Stefanovića da li će biti novca za plate i penzije ako Srbija ipak ne povuče i preostali deo arapskog zajma.

Izvor: telegraf

Pogledajte još