Otkriveno: Teorije zavere o sistemu HAARP!

ZAVERA - Američko ratno vazduhoplovstvo, koje upravlja ovim oko 300 miliona dolara vrednim projektom osnovanim 1993. na Aljasci, zvanično je obavestilo Kongres da će sredinom juna biti izveden poslednji istraživački eksperiment HAARP-a. To ipak ne mora da predstavlja i konačni kraj ovog projekta, pošto je Univerzitet Aljaske izrazio interesovanje za njegovo preuzimanje, ali nije ponudio pet miliona godišnje, koliko košta održavanje HAARP-a.
Iako naučnici tvrde da ovakvog postrojenja u Srbiji nema i da su priče o njegovom uticaju na promenu klime potpuna besmislica, pojedini domaći mediji su godinama forsirali priču o HAARP-u kod Barajeva.

Šta je zvanično HAARP?

ALJASKA - HAARP postrojenje je izgrađeno u Gakoni na Aljasci radi istraživanja jonosfere - dela atmosfere u kojoj se nalaze slobodni elektroni i joni i prostire se od 60 do 1.000 kilometara visine. Transmiteri zajedno sa vertikalno usmerenim antenama emituju uzani snop radio-signala u frekventnom opsegu od 2,8 do 10 MHz.

Iluminati i kontrola uma
Vlada SAD je pod kontrolom Iluminata, opasnog tajnog društva, načinila ovaj projekat da bi kontrolisala ljudske umove. Časopis “Popjular sajens”, s druge strane, tvrdi da su talasi koje HAARP proizvodi toliko slabi da ih je jedva moguće izmeriti.

Uragani
Ova “bionička šuma”, kako nazivaju mrežu antena HAARP-a, okrivljena je za nastanak razornih uragana, poput Katrine, Rite i Vilme, koji su 2005. protutnjali kroz SAD, kao tri od šest najžešćih atlantskih uragana ikada zabeleženih.

 

(old_image)

Ilustracija/yayimages.com

Zemljotresi
Blogeri koji zagovaraju teorije zavere tvrde da HAARP stvara zemljotrese. Erik Dubaj, Amerikanac koji živi na Tajlandu, zastupa mišljenje da je zemljotres od 8,9 stepeni Rihtera, koji je 2011. pogodio severoistok Japana i izazvao cunami, stvorio HAARP.

Rušenje aviona
HAARP je navodno, zajedno s još jednim postrojenjem u Norveškoj kriv za rušenje aviona na letu 800 američke kompanije TWA 1996. godine, zbog pokušaja da utiču na prostorno-vremenski kontinuum, a avion je bio na pogrešnom mestu u pogrešno vreme.

Izvor: 24sata

Pogledajte još