Antić objavio spisak za Francusku

BEOGRAD, 28. avgusta 2009. (Beta) - Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Radomir Antić objavio je spisak igrača za utakmicu sa Francuskom u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2010. godine u Južnoj Africi.

Na spisku od 23 igrača za verovatno odlučujući meč nema dosadašnjeg standardnog napadača Marka Pantelića, koji nije u timu jer još nema klub. "Orlovi" će igrati i bez povređenog Boška Jankovića.

Antić je novinarima rekao da je cilj njegove ekipe da pokaže autoritet i kazao da timu i njemu mnogo znači podrška javnosti i atmosfera u kojoj se u Srbiji dočekuje meč.

"Malo je reći da sam ispunjen zadovoljstvom. Ova atmosfera je potvrda da smo stekli poverenje. Mi smo svi porodica i verujem da ćemo uspeti da ovu atmosferu pretvorimo u nešto pozitivno, što nam je potrebno za ovako velikog protivnika", rekao je Antić.

"Svestan sam činjenice da nam je protivnik kvalitetan i siguran sam da će ljubitelji fudbala prisustvovati velikom meču. Naš cilj je da pokažemo autoritet i pre svega ambiciju", kazao je selektor Srbije.

Antić je rekao da je razgovarao sa Pantelićem, za koga je rekao da ga nije pozvao za utakmicu sa Francuskom, ali je istakao da je napadač "deo porodice" i sada i u budućnosti.

Reprezentacija se okuplja u utorak, 1. septembra, u Kovilovu.

"Radujem se što ćemo provesti skoro 10 dana zajedno i mislim da ćemo sav taj rad iskoristiti za to da ništa na utakmici ne prepustimo slučaju. Teško je prikriti emocije", rekao je Antić.

Golmani: Vladimir Stojković, Vladimir Dišljenković i Željko Brkić. 

Odbrana: Branislav Ivanović, Antonio Rukavina, Nemanja Vidić, Neven Subotić, Aleksandar Luković, Ivica Dragutinović, Ivan Obradović i Aleksandar Kolarov.

Sredina terena: Dejan Stanković, Gojko Kačar, Nenad Milijaš, Zdravko Kuzmanović, Radosav Petrović, Miloš Krasić, Zoran Tošić, Miloš Ninković i Milan Jovanović. 

Napad: Nikola Žigić, Danko Lazović i Marko Milinković. 

U ponedeljak će u prodaju biti pušten i poslednji kontigent karata za slobodni promet. Po ceni od 700 dinara moći će da se kupi dve hiljade karata za južnu i dve hiljade za severnu tribinu. 

Utakmica se igra 9. septembra na stadionu Crvene zvezde.

Pogledajte još