Ministar Gašić: Obrenovac spreman za povratak građana od petka

Gašić, kojeg je vlada imenovala za koordinatora aktivnosti na otklanjanju posledica poplava i pružanju pomoći građanima u Obrenovcu, rekao je posle sednice proširenog sastava lokalnog štaba za vanredne situacije, da će od sutra na ulicama Obrenovca biti angažovano oko stotinu kamiona-šlepera i oko hiljadu vojnika koji će raditi na izbacivanju smeća iz grada.

Gašić je rekao da će vojska učestvovati u normalizaciji života u Obrenovcu pre svega sa resursima koje ima, a to je veliki broj kamiona i vojnika koji će biti sa meštanima Obrenovca, pomažući im u raščišćavanju šuta i gomile lomljivih stvari stvari.

On je istakao da je bilo je raznih spekulacije zašto vojska dolazi i zašto preuzima kompletnu kontrolu.

"To je zato sto smo videli da broj pripadnika i policije i lokalni krizni štab ne mogu da stignu da blagovremeno vrate sve građane Obrenovca nazad u domove, jer je ogromna šteta. Zato smo uključili vojsku kao jedan od najzdravijih i najorganizovaniji sistema", rekao je Gašić, dodajući da očekuje da će se u naredna tri dana stabilizovati stanje i da će građani moći da se vrate.

Vojska Srbije će, kako je najavio, u Obrenovcu postaviti dve poljske bolnice, veterinarske punktove i dezinfekcione blokade kako bi se što pre izvršila asanacija terena.

Izvor: RTS

Pogledajte još