Na korak do teleporta: Ovo naučno otkriće je vrlo verovatno postavilo osnovu teleportaciji!

Kako izveštava Irish Times, tim koji vodi profesor Ronald Hanson sa Delft univerziteta sproveo je eksperiment kojim je pokazao da su informacije kodirane u sub-atomskim česticama uspele da se teleportuju između dve tačke sa 100% tačnosti, već iz prvog puta.

Hanson kaže da, ako čestica može da se teleportuje, nema razloga zašto se isto ne može dogoditi i sa ljudskim bićem.
Objasnio je:

Ako verujete da smo ništa drugo do skupa atoma koji su povezani zajedno na određeni način, onda bi u principu trebalo da je moguće da se teleportujemo s jednog mesta na drugi. U praksi su šanse za tako nešto jako male ali reći da je nemoguće je opasno. Ne bih se usudio da tako nešto isključim jer ne postoji dokaz fizike koji negira ovu mogućnost.

Tehnologija koja se koristi će se fokusirati na pravljenje sistema kvantnih kompjutera koji će moći da prerade informacije brzinom svetlosti u poređenju sa današnjim naprednim računarima.
Hansonov tim je ukrstio tri dela - atom azota i dva elektrona - i koristi ih za prenos kvantne informacije između delova dijamanta koji su jedan od drugog udaljeni 3 metra.

Rekao je:
Informacija je teleportovana na drugu stranu i ne postoji način da bilo ko 'preseče' tu informaciju. U principu, 100% je sigurna.

Poslednji pokušaj teleportacije kvantne informacije sproveden je 2009. godine u Merilendu i jeste bio uspešan ali na svakih 100 miliona pokušaja.

Izvor: Elitedaily.com

Pogledajte još