Bizarne policijske priče iz sveta

Kolumbija je poznata po proizvodnji kokaina, ali čak je i tamošnja policija bila iznenađena kada su primetili tri žene koje maskirane u časne sestre pokušavaju da švercuju drogu.

Lažne opatice su 'pale' zahvaljujući loše skrojenim i sašivenim haljinama, koje baš i nisu izgledale preterano uverljivo, a odmogla im je i sumnjiva nervoza koja se mogla primetiti kada su se suočile s carinicima. Tri lažne časne sestre (inače stare 20, 32 i 37 godina) kod sebe su imale šest kilograma kokaina, a sudiji su rekle da su pristale na taj plan zbog nedostatka novca.

U nemačkom gradu Dizburgu policija je morala da interveniše u dečijoj tuči na ulici. Majka jedne 15-godišnje devojčice insistirala je da se zbog telesnih povreda prijavi trogodišnji 'počinitelj', koji je ogrebao po ruci njenu ćerku.

Policija je po pravilima bila dužna da napiše prekršajnu prijavu, ali trogodišnji kriminalac ne mora da brine jer po nemačkim zakonima ne može uopšte da odgovara.

U Nemačkoj je zabeležen i slučaj falsifikovanja novčanice od 20 evra u novčanicu od 30 evra. Takvu novčanicu je prihvatila i blagajnica u lokalnom supermarketu, a uz to je i uredno vratila kusur da bi tek kasnije shvatila da je reč o falsifikatu, pa pozvala policiju. Počinitelj nije uhvaćen.

U Rusiji je pak jedan lekar operaciju iskoristio kako bi od pacijenta – koji je kao kurir u želucu prenosio vrećice heroina – ukrao deo opojnih sredstava. U sibirskoj regiji Krasnojarsk, koja se nalazi oko 4.000 kilometara istočno od Moskve, policija je zahtevala medicinsku intervenciju kako bi se izvadile kapsule s heroinom iz probavnog sustava uhapšenog kurira. Lokalni hirurg je to iskoristio da jednu kapsulu uzme za sebe, a policija ga je brzo razotkrila, uhapsivši ga u stanju 'omamljenosti'.

Iz Rusije dolazi i vest o čoveku koji je ukrao 82 velike betonske ploče od kojih je bila sastavljena ulica. Sve to se odigralo tokom noći, kad nije bilo saobraćaja, a policija je lopova pronašla zahvaljujući dojavi.

U Australiji je, pak, pljačka zalagaonice sprečena zahvaljujući ljutom umaku. Policija u Sidneju došla je da interveniše zbog pljačke, a lopova je našla na podu kako vrišti sav crven u licu. Dotični je očito loše podneo ljuti umak kojim ga je zalila prodavačica kad je pokušao da ukrade novac iz kase, pa je morao i u bolnicu.

novimagazin.rs

Pogledajte još