Ova devojka pomera granice: Reči zbog kojih ćete zavoleti sebe

Priča Samante Paterson je i previše poznata: jednog dana šetala je ulicom kad joj je izvesni muškarac nešto dobacio, uvredio joj figuru i nazivao je pogrdnim imenima.

Peterson je napisala pesmu sa (polu)šaljivim naslovom 'Dead Men Can't Catcall' (prevod: mrtvi muškarci ne mogu da prozivaju) i predstavila je na recitalu 2014. godine sa ciljem da se stavi tačka na 'prozivanje gojaznih ljudi'.

Društvu ne odgovara ništa što se ne uklapa u tradicionalni mršavi kalup, rekla je Peterson, pa često smislimo najrazličitije načine da govorimo o 'gojaznim' ljudima kako bismo učinili da ta gojaznost zvuči privlačnije.

Paterson je rekla:
Znam da o telima kao što je moje može da se priča samo u metaforama. Moj stomak može da bude deo peščane dine, moji listovi pulsirajući okean. Možda bi moglo da prođe i nešto poput 'planine od tela' uz koju ste uspešno uspeli da se popnete. Ali debelo telo - taj prljavi trotoar - je preveliki da bi bio vredan i dostojan ljudske forme. Tako da, kada govorim o svom telu, opisujem prelep prizor, nebeski svod, jednu galaksiju od žene.

Izvor: Elitedaily.com

Pogledajte još