Stvari kojima smo se naučili iz serija, a da toga nismo ni svesni!

Seksi ne znači visina, težina i dobra frizura

Niko ne može da kaže da Džejmsa Gandolifinija u Sopranovima nije doživeo kao šmekera. A ni patuljastog Tajrona Lanistera u "Igrama prestola", odnosno glumca Pitera Dinklidža.

Čak i hit serijama je potrebno vreme da to postanu

Kao i Sopranovima i "Igrama prestola" je bilo potrebno oko tri sezone da postanu hit serije. Takođe, da biste stigli do treće sezone, morate odgledati i prve dve, jer nećete imati pojma o čemu se radi ako samo uskočite u neku epizodu.

Producentima trebaju godine i godine da dođu na novu ideju

Producenti su mislili da će sa mnoštvom serija poput "Prava krv", "Boardwalk Empire", uspeti da naprave planetarne hitove, međutim nisu uspeli. Iako ima mnoštvo serijskih programa, ni jedan nije ni blizu uspeha koji imaju "Sopranovi" i "Igre Prestola".

Nasilje se i dalje prodaje

Gledanost "Igri prestola" skočila je kada je emitovana epizoda u kojoj se prikazuje jedna gadna borba u kojoj je jednom liku razneta glava.

Seks se, naravno, i dalje prodaje

Obe serije koje pominjemo obliju seksom...

Gledaoci vole iznenađenja, i ako tvrde suprotno

Kod ljubitelja serija uvek "pali" fora da ih iznenadite nekom neočekivanom smrću, prevarom ili nekim drugim zapletom, koji će da promeni čitav tok radnje. Nešto neočekivano, a ne da bude predvidljivo.

Žanr nije bitan

Za mnoštvo serija kažu da je insipirisana ovim ili onim ratom, te istinitim događajem. Te da je u pitanju epska fantastika ili neki drugi pravac. Međutim, na kraju to nije važno.

blic

Pogledajte još