NAUČNO DOKAZANO: Oženjeni muškarci žive duže!

„Dugometražni“ momački život može da bude zabavan i pun uzbuđenja. Žurke, provodi, pijanke do zore..., sve to ima svojih čari. Ali, ukoliko vas takav stil života ponese, možete da obolite ranije od vaših vršnjaka koji su uplovili u bračnu luku, piše Dailymail.co.uk.

Rezultati novog istraživanja pokazuju da oženjeni muškarci češće idu na medicinske preglede od onih koji stalno menjaju devojke ili nisu u braku.

U istraživanju je učestvovalo 24.000 muškaraca koji su imali genetske predispozicije da obole od srčanih bolesti i dijabetesa.

Čak 69 odsto oženjenih muškaraca starih do 44 godine posetili su lekara preventivno, dok je 57 odsto ispitanika koji nisu u braku jednom godišnje otišlo na sistematski pregled. Rezultati su, takođe, pokazali da je 83 odsto oženjenih koji pripadaju starosnoj grupi od 45 do 64 godine otišlo kod lekara, dok je brigu o svom zdravlju u ovoj starosnoj kategoriji pokazalo tek 69 „slobodnjaka“.

Vođa istraživanja dr Stiven Blumerg smatra da savet supruge ima veći uticaj na muškarca nego savet koji on dobije od drugarice, devojke ili člana porodice.

Pogledajte još