NEDODIRLJIVE: One su boginje i ne hodaju zemljom do puberteta! (VIDEO)

Od momenta kada se devojčice iz Nepala izaberu da budu Kumaris, odnosno da postanu reinkarnacija boginje energije, u Hindu religiji Kali, moraju da prođu rigorozan test koji se sastoji iz 32 kruga. Nakon njega one se smatraju zaštitnicama zla koje obožava na hiljade Hindusa i Budista.

Ove devojčice, kada uđu u svet Kumarisa, što na nepalskom jeziku znači devica, ne menjaju samo ime i status, već i kompletan život. Prisiljene su da napuste svoje domove i skrivene su u hramovima kao živa božanstva. Mogu da izađu napolje samo kada se to od njih traži, odnosno kada treba da prisustvuju festivalu ili nekom prijemu i to u svojstvu božanstva.

Da je obožavanje Kumarisa toliko veliko, pokazuje i činjenica da im se ne dozvoljava da hodaju, već ih prevoze kolima i na rukama u stolici, nalik prestolu, a pojedine devojčice ne umeju da hodaju sve do svog “penzionisanja”.
Ne idu u školu, nemaju društvo, napolju su samo 13 puta godišnje.
Kada dobiju prvu menstruaciju, pristupaju 12-dnevnom “Gufa” ritualu i tada se njihov život kao Kumari završava. Vraćaju se običnom životu koji do tada nisu poznavale.

Pogledajte video:


Izvor: Telegraf

Pogledajte još