Vujović: Izvesna privatizacija Telekoma

Vujović je, u intervjuu za RTS, najavio da će u julu biti usvojeni zakoni o stečaju, privatizaciji i podsticajima i naveo da je privatizacija Telekoma izvesna.

Ti zakoni će, kako je istakao, omogućiti da se mnogo brže, efikasnije i transparentnije reši problem 170 preduzeća u restruktuiranju i da se odluči ko će u stečaj, a ko u privatizaciju.

Prema njegovim rečima, plan je da se u rešavanje tih problema krene do kraja godine, a dokle će se stići u tom procecu zavisi i od načina kako će se sprovoditi Zakon o privatizaciji i stečaju.

Govoreći o smanjenju plata u javnom sektoru za 10 odsto, Vujović je istakao da će to biti odluka Vlade, na čelu sa premijerom i uz veliku ulogu ministra finasija.

Očekujem da pokušamo da minimiziramo negativne socijalne efekte, koje utiču i na tražnju i na raspoloženje ljudi, jer imamo već dovoljno bolnih poteza koje sprovodimo, rekao je Vujović.

On je ocenio da, najverovatnije, neće biti moguće izbeći određena smanjenja i dodao da je njegov cilj da se u javnim preduzećima nađe prostor za uštede, moguće i od više stotina miliona evra, kako bi se umanjili bolni potezi.

Izvor: Novosti

Pogledajte još