Darijan Musić nije smeo da čuje presudu

Dok je sudija Tamara Radović čitala presudu, u velikoj sali suda vladala je tišina, a parali su je povremeni jecaji članova porodice. Nakon što je pročitala da je ubica osuđen na najtežu kaznu, u prepunoj sali prolomio se aplauz.

"Tako sudovi treba da sude. Ovo veće bi ga osudilo i da postoji smrtna kazna. Monstrum je u mom detetu sve slomio. Takvu presudu treba da dobije svako ko se usudi da posegne za tuđim životom", povikao je Edmund Červenko, otac Vladislave Červenko, nakon što je sudija pročitala presudu i obrazloženje.

Ni majka manekenke nije mogla da obuzda suze.

"Ovom presudom spasen je život nečijeg deteta", zavapila je Aleksandra.

Tanja Červenko, sestra ubijene Vladislave, rekla je da porodica ne može biti ni srećna ni zadovoljna presudom, jer je ostala bez najmilijeg člana.

"Musić neće moći više nikoga da povredi kao što je našu Vladislavu i nas", plačući je govorila sestra, koja je ispred sudnice umalo pala u nesvest.

Musić nije juče bio u sudnici na lični zahtev. Kako je objašnjeno, nije bio u obavezi da pristupi izricanju presude, pa sud nije izdao naredbu o privođenju.

"Kukavica nije došla da čuje presudu"
, rekla je kroz suze Tanja Červenko.

Veće je presudilo da je Musić kriv za teško ubistvo sa predumišljajem jer je bio svestan svojih postupaka dok je Vladislavu Červenko udario najmanje 50 puta.

"Optuženi je pokazao svirepost nanoseći devojci takve patnje koje prevazilaze patnje pri običnom ubistvu"
, rekla je sudija kojoj je dok je čitala obrazloženje presude i nabrajala sve povrede koje je Musić naneo Vladislavi, na trenutke zadrhtao glas.

Sud je utvrdio i da je Darijanu Musiću bila smanjena sposobnost da shvati svoje delo, ali ne do te mere da ne zna šta radi. Pritom je, navodi se u presudi, pokazao i svirepost, da bi nakon ubistva postupao veoma svrsishodno i pripremao se za bekstvo.

Sud nije prihvatio odbranu Musića nesećanjem, jer je ustanovljeno da se seća svega, već je takvom pričao nameravao da umanji kaznu. Pri donošenju presude kao otežavajuća okolnost uzeto je i to što je Musić ranije bio osuđivan za nasilničko ponašanje.

"Imajući u vidu sve izrečeno, ovaj zločin zaslužuje najtežu osudu", zaključila je sudija Tamara Radović.

Izvor: Blic

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.