ZA 116 SATI 28 PUTA: Hrvatske gej mede se razbijaju u oralnom seksu, evo i zašto...

Ptice to čine, pčele to rade, rade i medvedi, ali na malo drugačiji način.

Naime, par muških mrki medveda koji žive u zarobljeništvu u rezervatu u Hrvatskoj primećen je kako se upušta u felacio prilično redovno tokom šest godina koliko su proučavani, izvestili su naučnici u radu objavljenom u žurnalu "Zoo Biology".

Zapravo, oni su prilično detaljno opisali ovaj čin zaključujući da u velikoj meri podseća na oralni seks kod ljudi. Tokom 116 sati posmatranja, imali seks 28 puta. To je otprilike jedan čin falacio za svakih četiri sata, a svaki akt traje od jednog minuta do četiri.

Oni takođe ističu da je ovo prvi put da je felacio zabeležen između životinja koje žive u zatočeništvu.
Naučnici u studiji naglašavaju da „kod usamljenih vrsta seksualno stimulišuće stanje koje nije povezano sa reprodukcijom predstavlja enigmu i može ukazivati na nešto nenormalno“.

Međutim, oni nude i teoriju koja bi mogla da objasni ovo ponašanje: Istraživači smatraju da je moguće da su oba medveda siročići od malena i da ovakvo ponašanje zapravo predstavlja igranje uloga, s obzirom da je primećeno da medvedi siročići vrlo često sisaju svoje ili šape braće i sestara, uši ali i druge delove tela kako bi se umirili.

Medvedi nisu usamljeni u ovakvom vidu seksualnog zadovoljavanja. Naučnici su uočili slična ponašanja i kod geparda, koza, ovaca, hijena...

Izvor: Kurir

Pogledajte još