Estrada koja je pronašla duhovni mir: OVE POZNATE LIČNOSTI SU PROMENILE VERU!

Nekada ''Šefica podzemlja'', Dunja Ilić je izazvala pravu buru kada je odlučila da se odrekne pravoslavlja i pređe u islam, u kojem je, kako kaže, pronašla duhovni mir, ali ona nije jedina domaća poznata ličnost koja je odlučila da promeni veru!

Folk pevač Sinan Sakić i njegova supruga Sabina pronašli su mir kod indijskog duhovnog vođe Sai Babe od koga su naučili da su slava i bogatstvo samo prolazne stvari, ali i uverili se u brojna čuda.

Sinan je prvi put boravio u Indiji 1996. nakon što je njegov najmlađi sin Alen zadobio teške opekotine, a kasnije je uvek isticao da za njegovo izlečenje može zahvaliti i boravku u hramu Sai Babe.

- Volim sve religije, ali u budizmu sam pronašao ono što najviše volim i svakim danom radim na duhovnom uzrastanju – kaže Sinan Sakić za Telegraf.

Među onima koji su promenili veroispovest je i Lepa Brena koja je islam zamenila pravoslavljem, a na krštenju je dobila ime Jelena.
(old_image)
Arhiva: Nadlanu /Twitter

Ona nije želela da komentariše razlog za ovakav korak, ali se pridržava svih pravoslavnih pravila i zajedno sa porodicom slavi Svetog arhangela Mihaila.

Bivši košarkaš Crvene zvezde Omar Abdul Tomas takođe je od onih koji je promenio veru. On je iz islama prešao u pravoslavlje.

- Žena je prva koja mi je ukazala na lepotu pravoslavlja, a vremenom sam pronašao mir koji sam dugo tražio. Sveštenik u Libanu mi je govorio da u Srbiji postoji puno crkava i manastira koji su pravi raj na zemlji – rekao je tada Omar Tomas.

Mada su svi mislili da je to samo njen prolazni hir, Dunja Ilić kaže da je prelazak u islam bio presudni trenutak u njenom životu, kao i da joj je nova vera pomogla da ostavi poroke.

Trend promene vere je već decenijama postao sasvim normalna stvar među svetskim zvezdama, i u inostranstvu se tome pridaje mnogo manje pažnje nego što je slučaj kod nas.

Najčuveniji bokser svih vremena za koga mnogi tvrde i da je najveća sportska zvezda XX veka, Muhamed Ali, u istoriju je ušao zahvaljujući neverovatnoj tehnici boksa i njenim rezultatima, ali i kao ličnost koja je javno priznala da je prešla u islam i postala njegov veliki propagator.

Rođen kao Kasijus Klej i odgajan u hrišćanskom duhu, talentovani bokser je jednom prilikom u Harlemu čuo propoved nekog od sledbenika Elijaha Muhameda, a on mu je kasnije dao ime Muhamed Ali.

Njegovim stopama krenuo je i Majk Tajson, još jedna bokserska legenda. On je prešao u islam tokom izdržavanja zatvorske kazne od 1992. do 1995.godine. jegovo drugo ime je Malik Abdul Aziz.

Holivudski superstar Tom Kruz najpoznatiji je sledbenik i glasnogovornik sajentologije, a zanimljivo je da je njegova majka bila katolik i da je on jedno vreme ozbiljno želeo da postane sveštenik, ali ga je gluma odvukla na drugu stranu.

Na spisku poznatih sajentologa su i Dastin Hofman, Džon Travolta, Keli Preston, Oliver Stoun, Lari King, Liza Mari Prisli, Džulijet Luis, Džejson Li, Pičis Geldof…

Glumica Džulija Roberts izjavila je da je cela njena porodica prihvatila hinduizam posle filma “Jedi, moli, voli” u kome je igrala glavnu ulogu, i objasnila je kako ju je iskustvo potpuno promenilo. Džulija je predan vernik, a njen kolega Ričard Gir se još u svojim dvadesetim godina zainteresovao za budizam, iako je odgajan je u duhu Metodističke crkve.

(old_image)

yayimages.com

Nakon snimanja filma Mali Buda, Kijanu Rivs je prešao u budizam, a među preobraćenicima su i pokojni Stiv Džobs, zatim Orlando Blum, Kejt Bosvort, Tina Tarner, Tajger Vuds…

Da li je promena vere stvar ličnog ubeđenja, povratka korenima, trend ili potreba za novim utočištem i pronalaženjem smisla života, verovatno nikada do kraja neće biti jasno, ali mnoge poznate ličnosti odlučile su se na taj korak bez obzira ga prati mnogo kontroverzi.

Izvor: Telegraf.rs

Pogledajte još