Devojka tri sata visila na steni na Staroj planini

Naime, po završetku trke, Dunja Jeličić je odlučila da se oproba u spuštanju niz konopac.

Kako je izjavila sama takmičarka, tokom spuštanja, kosa joj se uplela u alku od alpinističkog konopca pa je ostala “zarobljena” na visini od dvadesetak metara.

"Kada sam završila trku odlučila sam da probam prvi put u životu taj spust. Desilo se da se moja kosa zakačila u alku i nisam mogla nikako da se pomerim ni gore ni dole i tako sam visila dobra tri sata. Bilo mi je teško i u jednom momentu nisam osećala ni noge, pogotovu stopala i listove. Hvala momcima koji su bili tu da mi pomognu da se spustim", kazala je Jeličićeva.

Aleksandar Krstović, član ekipe Gorske službe spasavanja koja je zajedno sa penjačima iz Niša učestvovala u intervenciji, kazao je nakon uspešne intervencije da devojka nema nikakve povrede i da je intervencija u potpunosti uspela.

"Obezbeđivali smo trku i imali jednu intervenciju spasavanja iz stene devojke koja se zaglavila u steni i imali srećan epilog jer je ona bezbedno spuštena, bez ikakvih posledica i povreda", kazao je Krstović.

Intervencija je trajala oko sat vremena. Prema rečima organizatorke trke Dragane Rajblović, takmičari su imali prilike da uživaju u prelepim pejzažima Stare planine po divnom vremenu.

"Svi su zadovoljni, imali smo čak mališane, dva dečaka i devojčicu od po osam i 11 godina koji su takođe učestvovali"
, kazala je Rajblovićeva.

Pobednica na najtežoj deonici ženske trke, dužine 24 kilometara Tanja Stojanovski izjavila je da je prezadovoljna, da trka nije bila preteška, a da je Stara planina prelepa.

Izvor: Kurir

Pogledajte još