Silovanje 6-ogodišnjakinje u školi: Protesti tinjaju na ulicama grada!

Na hiljade ljudi demonstriralo je danas u indijskom gradu Bangaloreu tražeći hapšenje u slučaju jedne šestogodišnjakinje koja je, kako se tvrdi, silovana u školi.

Za to silovanje 2. jula optužene su dve osobe zaposlene u toj privatnoj školi i to je poslednji u seriji seksualnih napada koji je izazvao bes naroda širom države, preneo je AFP.

Roditelji su optužili školsku upravu da nastoji da zaštiti osumnjičene i zataška to krivično delo.

Roditelj Nandiš Redi je rekao da je policiji podnet memorandum u kojem se traži hapšenje počinitelja.

Škola je dala garancije policiji da će u potpunosti sarađivati.

Devojčica je silovana 2. jula, ali su skoro dve sedmice posle toga roditelji devojčice to otkrili pošto su je odveli u bolnicu zbog bolova u stomaku.

Policija istražuje slučaj i za sada niko nije uhapšen, a indijski mediji prenose da su devojčicu silovali nastavnik fizičkog vaspitanja i pripadnik službe obezbeđenja, navodi Bi-Bi-Si (BBC). Povodom tih navoda se oglasila policija koja je saopštila da je u školi zaposlen veliki broj nastavnika i čuvara zbog čega se još radi na identifikovanju napadača.

Nekoliko stotina besnih roditelja okupilo se 17. jula ispred škole, i oni su uništavali ogradu oko školske zgrade i uzvikivali parole protiv školske uprave, tražeći pravdu za žrtve seksualnog nasilja.

Direktor škole Rustom Keravala obratio se tada prisutnima, kojima je ponudio "iskreno izvinjenje" i obećao punu saradnju sa policijom tokom istrage.

Ovaj slučaj je samo poslednji u nizu u seriji izveštaja o seksualnim napadima nad ženama i devojčicama u Indiji.

Novi indijski premijer Narendra Modi obećao je nultu toleranciju prema zločinima nad ženama, ali to nije smanjilo diskriminaciju i nasilje nad njima, navodi BBC.

Domaća i svetska javnost je bila šokirana 2012. vešću o grupnom silovanju i prebijanju studentkinje u autobusu u Nju Delhiju koje je dovelo do njene smrti.

Brutalnost ovog napada doveo je do masovnih protesta u zemlji i primorao vlasti da usvoje strože zakone za ova krivična dela, uključujući i smrtnu kaznu u retkim slučajevima.

Ni to nije pomoglo da se smanji stopa silovanja i napada jer prema poražavajućim podacima indijskih vlasti za 2013. žene bivaju silovane na 21 minut u toj zemlji.

Izvor: Novosti

Pogledajte još