Aleksandar Nikačević dao ostavku u AMSS

Novi generalni sekretar je Predrag Đurđev, inače kadar SNS-a, koji je do izbora na ovu funkciju radio na poslovima pomoćnika generalnog direktora beogradskog JKP “Parking servis”. Za predsednika je izabran Mirko Butulija, direktor Direkcije osiguranja u kompaniji AMS “Osiguranje” a.d.o.

Promene su usledila posle dužeg trvenja dve struje unutar AMSS, koje su obeležili dvodlašće, štrajkovi, pa čak i fizički obračuni.

Početak javnog sukoba u ovom udruženju označila je Skupština AMSS, održana u Kruševcu 9. aprila ove godine, kada je 43 delegata donelo odluku o smeni Nikačevića sa mesta generalnog sekretara. Kao razlog za smenu navedene su “kriminalne radnje i delovanje” Nikačevića, koje traju “više godina”.

Nikačevića je odbio da prizna ove odluke, tvrdeći da su skupština i njegova smena bili nelegalni. Kao kontraodgovor protivničkoj strani, Nikačevićeev pristalice su 15. aprila održale Skupštinu na kojoj su odluke kruševačkog skupa poništene.

Međusobne optužbe Nikačevićevih pristalica i protivnika nastavljene su i u narednim mesecima, a stvar je stigla i do Vlade, odnosno kabineta premijera.

U slučaj se umešao i Prvi osnovni sud u Beogradu. donoseći privremenu meru kojom se Nikačeviću, kao generalnom sekretaru AMSS zabranjuje da zastupa i predstavlja ovu kuću. Na ovu odluku uložena žalba, o kojoj još nije odlučivao drugostepeni sud.

Aleksandar Nikačević je juče rekao za “Blic” da je njegov odlazak sa čelne pozicije AMSS lični čin.

"Delegati Skupštine su u nedelju teškom mukom prihvatili moju ostavku. Ipak sam ih ubedio da je to najbolji za AMSS, kako bi sprečio pojedine centri moći, koji su sprega biznisa i politike, da preuzmu ovo udruženje", izjavio je Nikačević.

On je dodao da će tek posle višemesečnog odmora odlučiti da li će i dalje u AMSS ili otići u drugu kuću.

Međutim, iz AMSS su nam odgovorili da Nikačević “više nije u radnom odnosu u AMSS”.

Izvor: Blic

Pogledajte još