Okrivljeni za ubistvo Fedora Frimermana: Brate, jesi video kako sam ovom skakao na grudima?

Na osnovu izjava okrivljenih za ovo teško ubistvo Denisa Pavlova, Negomira Uroševića poznatijeg kao Neša Šareni, Dušana Davidovića i Dejana Mihajlovića zvanog Džin, kao i Fedorovih drugova M.M. i N.G. koji su kobne noći bili na "Saundu" sa njim, proizilazi da je Fedora koji je pokušavao da smiri konflikt između M.M. i Denisa Pavlova u jednom trenutku mučki tuklo između 15 i 20 ljudi, dok je on nepomično ležao na zemlji.

U svom prvom iskazu optuženi Denis Pavlov rekao je da je Frimermana tuklo oko četiri, pet momaka među kojima i Negomir Urošević, koji mu se, kad je tuča završena pohvalio rečima: “Brate, jesi video kako sam ovom skakao na grudima, Džin nije mogao da me odvoji”.

Pavlov je policiji naknadno priznao da je Dušan Davidović takođe učestvovao u tuči Frimermana, što je potvrdio i Negomir Urošević, pravdajući se da to nisu ranije pomenuli jer su se "plašili Davidovićeve reakcije".

Pavlov, čiju verzija se tada poklapala sa Uroševićevom, naveo je da je "Dušan Fedora koji je ležao na zemlji šutirao i gazio, potom otrčao do krupnog ćelavog momka (Modrinić) koji je ležao na par metara od Fedora, šutnuo ga par puta u glavu i telo, a onda se vratio do visokog mršavog momka koji je ležao na zemlji (Frimerman) i nastavio da ga šutira i gazi.

Objavljena optužnica otkriva da je Pavlov takođe ispričao da mu je Davidović nakon tuče prišao uz reči: "Jesi video kako sam us*ao od batina onog kariranog?(Frimerman)", ali je kasnije na suđenju promenio iskaz i negirao sve navode iz optužnice.

Dušan Davidović, koji uhapšen je nekoliko dana nakon privođenja ostale trojice, na sudu je, međutim, tvrdio kako je početak sukoba posmatrao sa stolice na ulazu u splav, kao i da nikoga nije udario.

Kao dokaz sudu je ponudio izjavu ga je "čekao ozbiljan posao na aerodromu i nije želeo mrlju u policiji jer se za taj posao obavljaju bezbednosne provere", previđajući da je već osuđivan za slična krivična dela - 2007. na šest meseci zatvora i dve godine uslovno zbog krivičnog dela sa elementima nasilja.

Izvor: Blic

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.