Najzad otkrivena misterija najpoznatije fotografije na svetu! (VIDEO)

Iako se pretpostavljalo da je na fotografiji brdo u Irskoj ili Francuskoj, ili pak novozelandski pejzaž, u pitanju je ipak zeleno brdo poznatije pod imenom Blis, koje se nalazi u Kaliforniji, a ovu informaciju je nedavno otkrila kompanija “Microsoft” na Youtube-u.

Na snimku američki fotograf i autor čuvene fotografije Čak O'Rier objašnjava da ju je uslikao 1996. godine kada se vozio prema kući svoje prijateljice u okrugu Napa, na severu San Franciska. U jednom trenutku tokom vožnje ugledao je fantastičan pejzaž i odlučio da zaustavi automobil kako bi ga ovekovečio, ne sluteći da će upravo to postati najpoznatija fotografija ikada.

"Trava je bila savršena i sunce je sijalo. Na nebu nije bilo ni nijednog oblačka, ali dok sam parkirao i postavio fotoaparat, oblaci su se pojavili. Napravio sam četiri snimka i to je bilo to", objašnjava fotograf koji je dugo radio za časopis “National Geographic”.

Pet godina kasnije, ustupio je autorska prava na fotografiju Microsoft-u, a da nije znao šta će oni s njom učiniti. O'Rier se danas s osmehom priseća svih priča koje je čuo povodom svoje pozadine i u šali kaže “nije ni Francuska, ni Irska, već blizu moje kuće".

Celokupnu priču o najpoznatijoj fotografiji na svetu možete videti u već spomenutom video snimku kompanije “Microsoft”:

Kuća stil

Pogledajte još