Holanđani ne žele da proteraju Putinovu ćerku: Zašto da ispašta očeve greha?

Ukrajinski aktivisti i desničarski listovi u Holandiji, kao i gradonačelnik Hilversuma Piter Broertjes, zatražili su juče da Marija Putin (29), koja već dve godine u Holandiji živi s dečkom, bude deportovana iz zemlje zbog navodne uloge njenog oca u obaranju malezijskog putničkog aviona na istoku Ukrajine.

Gradonačelnik je ubrzo povukao svoj poziv i izvinio se, rekavši da ta izjava nije bila mudra, već da je odražavala njegov osećaj bespomoćnosti.

Posle tog poziva, holandski mesečnik "HP De Tijd" ocenio je ironično da nije pošteno što Bog ne daje ljudima mogućnost da biraju roditelje, a neki vebsajtovi zatražili su da Broertjes podnese ostavku.

- Ako je ćerka zaista odgovorna za očeva dela, onda je kraljica Maksima Zoregijeta odavno trebalo da ode iz zemlje - piše varinholand.nl.

Maksimin otac Horhe Zoregijeta bio je od 1979. do 1981. godine u vladi režima generala Horhea Videle Redonda.

- I otac Horhe i ćerka Maksima rekli su da nisu ništa znali o 'letovima smrti' koje je diktator Videla koristio da se otarasi političkih protivnika. Naravno, nemoguće je ne znati za takve stvari ako ste deo režima u Argentini, gde postoje duboke društvene veze - navodi varinholand.nl.

Ukrajinski aktivisti i pojedini Holanđani objavili su fotografije, pa čak i adresu navodnog "luksuznog stana" Marije Putin, poručivši demonstrantima da treba da se okupe ispred te zgrade, ali odziva nije bilo.

Neki Holandjani apelovali su preko Tvitera i Fejsbuka da Marija bude proterana, ali većina se založila da devojka bude ostavljena na miru.

"Da li ste znali da otac Marije Putin živi u Rusiji", "Mediji bi trebalo da ostave na miru Mariju Putin", "Ako bih morao da biram između Maksime, (ćerke francuskog ekstremnodesničarskog političara Žan-Marija) Le Pena ili Marije Putin, izabrao bih Mariju", neke su od poruka na Tviteru.

U međuvremenu, holandski mediji su danas preneli saopštenje lokalnih vlasti da više nije poznato gde živi Marija Putin.

Izvor: Blic

Pogledajte još