Cetinski poručio povodom hapšenja roditelja: Ne plašim se guzoljubaca udbaškog bloka!

Marjanović je kazao da još ne zna u koje će vreme supružnici biti dovedeni pred Uskočke istražitelje, ali da će se to najverovatnije dogoditi tokom prepodneva.

Vinka i Mirko Cetinski juče su uhapšeni u Rovinju najverovatnije zbog malverzacija pri poreznom nadzoru, odnosno podsticanja poreznika na zloupotrebu položaja i ovlašćenja. Istražitelji su prema pisanju medija tokom osmomesečne istrage prisluškivali njihove telefonske razgovore, a pre nego što su predati riječkom pritvorskom nadzorniku policijsko odeljenje za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala pretražio im je kuću u Rovinju.

Službene informacije o ovom slučaju su još nedostupne.

S njima su navodno uhapšena i dvojica riječkih poreznika koja su im pomagala, a slučaj je, prema neslužbenim informacijama, povezan s dve ranije istrage u kojima se supružnici terete da su preduzetnika Danka Končara prevarom oštetili za oko 150 miliona kuna.

Privođenje Cetinskih prokomentarisao je na svom Facebook profilu njihov sin, poznati pevač Toni Cetinski.

Nakon više od tri godine svakodnevnog i mukotrpnog istraživanja nemaju nikakvih dokaza pa sada očajnicki ponovo sumnjaju. Bit je da treba opravdati sav utrošen državni novac za potrebe istraga, a nema se dokaza. Ovo što se događa samo pokazuje da su moji roditelji u istrazi uspješno dokazali porijeklo svoje imovine koja je stečena i argumentirana kroz godine uspješnog rada.

S tim se onima u istrazi naravno teško pomiriti pa se sada vještačenje na ovaj način misli poništiti. Nažalost, živimo u korumpiranom društvu u kojem vladaju pirane i unaprijed se osuđuju ljudi bez ikakvih dokaza. To sve samo govori koliki je utjecaj Končara i njegovog odvjetničkog tima u ovoj istrazi i to me neopisivo i beskrajno plaši.

Žele mijenjati činjenice svojim novcem i utjecajem, a u međuvremenu uništavaju zdravlje i reputaciju mojih roditelja i kompletne obitelji od čega se nikada neće oporaviti. Ne mrzim ni Končara, Nobila, a ni Cariča kao šta ih se nimalo ne bojim kao ni ostale guzoljubce udbaškog bloka. Čistog obraza mogu reći: Svakome po zasluzi.

Ostaje mi da se molim i vjerujem u istinu i pravednost sudstva. Hmmmm, možda sam naivan ali vjerujem.

Hvala svima na podršci u ovim najtežim trenucima za mene i moju obitelj.

izvor: jutarnji.hr

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.