BIĆETE IZNENAĐENI: Ovo je 10 manje poznatih činjenica o seksu

1. Oralni seks nije bio legalan u Kanadi do 1969. godine. Dakle, Kanađani nisu mogli (legalno) da uživaju u “pozi 69′′ sve do tada.

2. U spermi se nalazi 37,5 megabajta DNK informacija. To znači da se tokom ejakulacije, u proseku “razmeni” 15.875 gigabajta informacija. Uživajte u “komunikaciji”.

3. Pilule za kontracepciju utiču na čulo mirisa kod žena. Naučnici tvrde da je uticaj pilula toliki da donekle određuje koji “tip” muškarca će privući ženu.

4. Svakog dana, oko 120 miliona parova širom sveta ima seksualne odnose.

5. Iako veliki broj muškaraca želi da odrema odmah nakon seksa, dokazano je da oksitocin, hormon koji se oslobađa kada se mazite, pojačava seksualnu želju kod “jačeg” pola. Jednostavnije rečeno, maženje je nova vijagra.

6. Kada već spominjemo vijagru, verovatno niste znali da je “čudesna tableta” tražena na Guglu oko 24 miliona puta prošle godine. Najčešće tražena fraza bila je “kupovina vijagre”.

7. Redovan seks višestruko dobro utiče na vaše zdravlje. Pomaže kod nesanice, umanjuje bol, kao i rizik od bolesti raka, dijabetesa tipa 2, depresije... Takođe, kod muškaraca koji redovno imaju seksualne odnose, manja je mogućnost da dođe do erektilne disfunkcije. Sigurni smo da imate još neki dobar razlog?

8. Samo jedna od tri žene doživi orgazam tokom heteroseksualnog odnosa.

9. Ženski orgazam u proseku traje 20 sekundi, dok vrhunac seksualnog zadovoljstva kod muškaraca traje svega šest sekundi.

10. Klitoris je jedini organ u ljudskom telu koji ima samo jednu svrhu – zadovoljstvo!

Ne propustite da pročitate i najbizarnije smrti zbog seksa širom sveta. U ovih 5 mitova o seksu je vreme da prestanete da verujete.

Izvor: Večernji.hr

Pogledajte još