MIŠKO PLAVI - BARUTANA

Za ovu letnju, dugo najavljivanju Miškovu audio-vizuelnu fuziju biće zaduženi mnogi prepoznativlji domaći umetnici. Beogradski sastav Tzootzoonga, koji sa uživanjem pretvara džez standarde u bosa nova i sving aranžmane, sa diskretnim prizvukom Mediterana napraviće uvod u Miškov nastup. Sinergiju koncerta doživećete uz perkusionistu Akasha Batta i pretalentovane mlade pevačice Nikoline Kovačević. VJ Profilli priprema posebne projekcije baš za ovaj koncert, koji će dodatno vizuelno približiti vaša čula.

Miško Plavi se pojavio na novotalasnoj rok sceni početkom osamdesetih godina kao gitarista, basista i klavijaturista sarađujući sa bendovima: Via Talas, D'Boys, Piloti, Ekatarina Velika i mnogih drugih.

Poslednjih godina njegova preokupacija je harmonika, a sa ovim instrumentom je izgradio i značajnu svetsku karijeru. Od 2000. godine izvodi program Music Around the World sa kojim je odžao više od 200 koncerata u Japanu gde je objavio i album Istok ljubi zapad, a takođe je i autor muzike za nekoliko srpskih, francuskih i američkih filmova.

www.facebook.com/barutanabeograd

Pogledajte još