Vanredna odbrana od poplava u Loznici

Gradski štab za vanredne situacije u Loznici doneo je danas naredbu o vanrednoj odbrani od poplava zbog ječerašnjeg nevremena koje je nanelo veliku materijalnu štetu na domaćinstvima i infrastrukturi u Loznici i Banji Koviljači.

Intezivna kiša i pljuskovi praćeni grmljavinom na široj teritoriji Loznice doveli su do izlivanja reke Štire. Po informaciji lozničke Meteorološke stanice, juče je od 16 do 20 sati palo 47 litara kiše po kvadratnom metru. Kišna kanalizacija nije mogla da prihvati toliku vodu, te je bujica ušla u službu Medicine rada Doma zdravlja "Dr Milenko Marin", u naselju Gradilište, odakle su noćas u Sportski centar Lagator prebačeni članovi 19 najugroženijih domaćinstava.

Reka Štira je u gornjem toku prodrla u oko 100 kuća nselja Voćnjak i Paskovac, odnela dva mosta, a u samom gradu ušla u više stambenih objekata i prodavnica.

Po informacijama Gradskog štaba za vanredne situacije, bujični potoci su u Banji Koviljači oštetili lokalne puteve, voda je prodrla u stambene objekte, Specijalnu bolnicu, pojavila su se i nova klizišta. Uvedeno je neprekidno dežurstvo u Operativnom centru Gradskog štaba, a spasilačke ekipe prate stanje jer su hidrološke prilike i dalje nestabilne.

izvor: Kurir

Pogledajte još