Snežana Perić: Loznica je potpuno spremna za nastupajuću sezonu

Snežana Perić, direktorka Turističke organizacije grada Loznica, kao jedna od učesnica konferencije "Summer 2023", odgovarajući na pitanje u vezi sa rastućom inflacijom i to kako će se ona odraziti na turističku sezonu, rekla je:

- To nama može samo da bude plus i da još više turista dođe upravo u Loznicu i druge destinacije iz Srbije. Kao dokaz, već prethodnog vikenda nama su popunjeni svi kapaciteti, ne računajući praznični vikend pre toga i praznični vikend posle toga. Ponuda je za svačiji džep i zato ta inflacija nas toliko ne brine, vi možete da iznajmite apartman u Banji Koviljači za 20, 30 evra, možete u Tršiću da spavate za hiljadu dinara, tako da i nije daleko ni skupo doći do Loznice, tako da možete sebi da priuštite vikend, produženi vikend, a naravno i duži boravak u Loznici.

Govoreći u turističkoj ponudi Loznice, istakla je da je ona "šarenolika".

- Sve to što pruža Loznica kao destinacija privlači veliki broj turista jer upravo šarenolika naša ponuda, pre svega naše znamenito mesto Tršić koje je već drugu godinu zaredom kandidat za najbolje turističko selo na svetu i naprosto nema đačke ekskurzije koja nije došla u Tršić. Zatim Banja Koviljača, zatim reka Drina koja se leti pretvara u drinsku rivijeru, naravno, i planine Gučevo i Cer, a i sam gradski turizam jer je Loznica jedan izuzetno živ grad koji beleži ogroman rast u broju turista i broju noćenja kada je uže jezgro grada u pitanju - rekla je Perićeva.

Ona kaže da smeštajni kapaciteti nisu problem jer su oni udvostručeni poslednjih godina.

- Osim svih tih prirodnih lepota i kulturno-istorijskih znamenitosti ima zaista vrhunske ugostiteljske objekte gde su naši smeštajni kapaciteti udvostručeni skoro poslednjih par godina - dodala je.

Snimak cele konferencije možete pogledati OVDE.

Pogledajte još