Preživela napad kiselinom, a sada ima i ljubav i bebu: Ponižavali su me, ali pogledajte me sada!

Napad se dogodio 2008. godine, kada je Kejti imala svega 24, i bila tek na početku uspešne karijere.

Bivši momak, Deni Linč, angažovao je čoveka po imenu Stefan Silvestre da joj po licu polije industrijsku sumpornu kiselinu.

- Tri dana pre toga, Deni me je silovao, tukao i držao kao taoca. Kada me je konačno pustio da idem, ubedio me je da ne idem u policiju. Kada je velika šoljica kiseline pogodila moju nežni kožu bez bora, slila mi se niz grlo i delimično me oslepela, skoro pa da je uspeo da uništi staru Kejti. - priseća se ona. Deni i Stefan su sada na doživotnoj robiji.

Nakon napada, koji je ostavio strašne ožiljke po licu ove mlade žene, Kejti je bila ubeđena da je niko nikada neće voleti više. Bila je užasnuta od sopstvenog odraza u ogledalu i jedna je prepoznavala osobu koja ju je posmatrala.

Kada je, prošle godine, na testu za trudnoću videla plavu liniju koja označava da je u drugom stanju, Kejti je osetila nadu i videla da njen život ima budućnost. Ali, do toga je došlo tek nakon niza muškaraca koji su odbijali, vređali i ponižavali.

- U rano proleće 2010. konačno sam se osetila dovoljno jakom da mogu da živim sama i odselila sam se iz roditeljske kuće. Počela sam da uspostavoljam svakodnevnu rutinu, imala sam posao, jela sam hranu iz mikrotalasne i ostajala bez mleka. Konačno sam se osećala kao i svaka druga devojka mojih godina. Ali, nakon nekog vremena, shvatila sam da mi nedostaje da imam dečka - priseća se Kejti.

Kako kaže, često je pričala sa momcima, ali su se oni prema njoj ophodili kao prema drugaru. Imala je dobro društvo, i bila je zadovoljna, ali se osećala kao da je postala potpuno aseksualna za muški pol nakon nesreće. Jedan poseban dečko joj je ostao u sećanju.

- Jedne večeri izašla sam sa četiri drugarice i igrom sudine smo upoznale petoricu slobodnih momaka. Krenuli smo da izlazimo zajedno. Bio je jedan momak, Rajan, koji je bio visok, sa tamnom kosom, prodornim plavim očima i nežnim osmehom. Potajno sam se zaljubila u njega - piše Kejti za "Dejli mejl".

Jedne večeri Rajan joj je prišao u klubu, pijan, i pitao je da izađe sa njim na sastanak idućeg vikenda. Momentalno je osetila paniku. Na mestima gde su oni izlazili nikada nije bilo puno svetla, pa nije bila sigurna da li Rajan zna za njene ožiljke.

Ipak, pristala je, i dogovorili su se da se nađu u jednom restoranu.

Našli su se ispred restorana, a napolju je još uvek bio dan. Rajan je pogledao njeno lice. Osetila je kako joj skenira svaki delić kože.

- Dok smo čitali jelovnik, vodili smo nešto što jedino mogu nazvati najboljim razgovorom u istoriji čavrljanja. Postavljala sam mu puno pitanja, kako bih prekinula čudnu tišinu, a on je odgovarao kao robot. Kada sam zastala da udahnem, iskoristio je priliku, i rekao mi da ide da se pozdravi sa nekim prijateljima sa posla, koji su takođe tu - priča Kejti.

Rajan je ustao, a posle 35 minuta, Kejti je shvatila da se više nikada neće vratiti. Iako je bila skhana, nedugo nakon ovog sastanka, ona je upoznala čoveka svojih snova preko jedne prijateljica.

Džejms, sa kojim sada živi, i kojem je rodila devojčicu, nije mario za njene ožiljke, i nije mario što ih svi na ulici gledaju.Kada mu je rekla da je u drugom stanju, ostao je uz nju.

- Na teži način sam naučila u dvadesetim godinama da ne možete da kontrolišete sve što vam se dešava i da morate da prihvatite da neke stvari jednostavno neće imati smisla. Ako pokušate da promenite ono što ne možete, vezaćete se u čvor, i možda ćete propustiti dobre stvari i prilike koje su vam pred nosem - zaključuje Kejti.

Izvor: Blic

Pogledajte još