RADITE I MRŠAVITE: Potrošite kalorije dok sedite na poslu!

1. Stežite trbušne mišiće

Stegnite trbušne mišiće kao da će vas neko upravo zagolicati po stomaku. Zadržite ih tako nekoliko sekundi, opustite se i ponovite vežbu 10 puta.

Druga dobra vežba za donji deo stomaka je da dignete stopala nekoliko centimetara od poda, ispružite ih i vratite u isti položaj, pa spustite na pod.

2. Zaplešite

Ako vam nije neprijatno zbog čudnih pogleda kolega, ovo je zabavna vežba. Mislite (ili slušajte, ako možete) na neku melodiju i zavrtite glavom, podižite i spuštajte ramena i jednostavno se prepustite ritmu, a sve dok sedite na mestu. Ne samo što ćete trošiti kalorije, nego ćete biti i bolje raspoloženi.

Trikovima do vitkosti!

3. Zategnite noge

Ispružite noge sve dok ne budu paralelno postavljenje s podom i usresredite se na zatezanje kvadricepsa (prednjih mišića na bedrima). Ostavite noge tako zategnute nekoliko sekundi, a zatim ih polako vratite na pod i odmah ponovite vežbu.

4. Budite nemirni (ali ne i nervozni)

Lupkajte nogama o pod, vrtite se na stolici i pokrećite se što više bez dizanja: tako možete potrošiti i do 100 kalorija na dan. Ovu vežbu radite samo ako ste sami u kancelariji da ne biste ometali kolege dok obavljaju radne zadatke.

Pogledajte i kako vam flaša vode može pomoći u oblikovanju tela.

Izvor: tportal.hr

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.